Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κανονικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις στους 60+ που δεν έχουν εμβολιαστεί

12/1/2022 12:10:37 πμ
Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, διευκρινίζει ο Θ. Πλεύρης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τη Δευτέρα 17/11 θα ξεκινήσει η διαδικασία των διοικητικών κυρώσεων προς τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος και διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράταση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε δυο βασικές κατηγορίες πολιτών: σε όσους έχουν κάνει αίτηση για εξαίρεση από τον εμβολιασμό και δεν έχει ακόμα εξεταστεί το αίτημά τους και σε όσους έχουν κάνει ζητήσει κατΆ οίκον εμβολιασμό και δεν έχουν ακόμα εξυπηρετηθεί.

Τα σχολεία συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της COVID-19

Στα 9.700 ανέρχονται τελικά τα θετικά self tests σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, μετά από επανέλεγχο που έγινε, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει ότι τα ανοιχτά σχολεία οδηγούν σε καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού, καθώς ένα μεγάλο μέρος εξετάζεται συστηματικά.

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες που θα παρατηρηθούν, ο Θ. Πλεύρης είπε πως υπάρχουν εναλλακτικές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα (όπως αλλαγές καθηγητών και τηλεκπαίδευση), ωστόσο τόνισε ότι είναι λογικό με την τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα της «Όμικρον» να παρουσιαστούν δυσκολίες σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα νοσοκομεία κτλ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό