Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κάθε μήνα 15 χιλιάδες Έλληνες μένουν χωρίς περίθαλψη

27/11/2013 1:18:33 μμ
Μπορείτε να βοηθήσετε; Δείτε το πως...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κάθε μήνα 15.000 έλληνες πολίτες, χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Από αυτούς 30.000 θα αναπτύξουν καρκίνο και 3.000 θα είναι παιδιά.H Save Greece from Cancer, συγκεντρώνει χρήματα, για την αγορά φαρμάκων, για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.

Έκκληση ανθρωπιάς, για την στήριξη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών, έκαναν Σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Save Greece from Cancer, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση της δράσης της Save Greece from Cancer, που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, για αγορά φαρμάκων για όσους καρκινοπαθείς έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.


Στην Ελλάδα του 2013, υπάρχουν πάνω από 2.000.000 ανασφάλιστοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε μήνα 15.000 έλληνες πολίτες χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Περίπου 30.000 από αυτούς θα αναπτύξουν στα επόμενα δυο χρόνια κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακευτική αγωγή. Οι 3.000 από αυτούς θα είναι παιδιά.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." κα Ζωή Γραμματόγλου περιέγραψε με μελανά χρώματα τη ζωή των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και τον Γολγοθά που ανεβαίνουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.«Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς είναι καταδικασμένοι καθώς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ενώ γι αυτούς είναι κλειστές και οι πόρτες των νοσοκομείων. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπινα δράματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι Έλληνες και ειδικά πρώην επιχειρηματίες που έχουν χάσει την ασφάλειά τους, γιατί χρωστούσαν είτε στο ΤΕΒΕ είτε στην εφορία. Αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας πεθαίνουν και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε», τόνισε η κ. Γραμματόγλου.


Σκοπός της S.G.F.C. είναι η συγκέντρωση χρημάτων για αγορά φαρμάκων για τους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ.Για την επίτευξη του σκοπού της η S.G.F.C δημιούργησε τον ιστότοπο savegreecefromcancer.org, προκειμένου να δέχεται δωρεές διαδικτυακά, ενώ θα προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, ενημερωτικών, κτλ)


Πρώτο μέλημα της S.G.F.C. είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και η απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελίας και παράδοσης των φαρμάκων στους ασθενείς. Σ ?ότι αφορά στη διαφάνεια, αυτή εξασφαλίζεται αφενός με την online ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο ΟΛΩΝ των εσόδων κι εξόδων της εταιρείας καθώς και με την επιτήρηση του Υπουργείου Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου ετέθη η S.G.F.C. Σε ότι αφορά στην διαδικασία, αυτή γίνεται απλή, χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά έργου από ένα δίκτυο φαρμακείων (Advance Pharmacies) και μιας φαρμακαποθήκης (Profarm S.A.). Οι φορείς αυτοί έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση των παραγγελιών για λογαριασμό των ανασφάλιστων καρκινοπαθών ασθενών.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της S.G.F.C. (Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γεώργιος Γονιδάκης) τόνισαν «Μας γεμίζει ντροπή και οργή η ύπαρξη 2.000.000 ανασφάλιστων στην Ελλάδα. Θεωρούμε χρέος μας να σηκώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω απ? τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Βοηθώντας την SGFC βοηθάμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Ελάτε όλοι κοντά μας, η SGFC είναι το εργαλείο για να χτιστεί το τείχος. Το χτίσιμο όμως θα το κάνουμε όλοι μαζί».


Ο κ. Αθανάσιος Ασίκης μιλώντας εκ μέρους του δικτύου φαρμακείων Advance Pharmacies τόνισε «Εμείς στα φαρμακεία μας καθημερινά βιώνουμε την αγωνία αυτών των ανθρώπων. Ανθρώπων που έχουν αποστερηθεί κάθε ελπίδα, έχουν χάσει κάθε διάθεση να δώσουν τη μάχη με τον καρκίνο. Είναι τιμή , χαρά και χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθεια της S.G.F.C. και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ