Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κ. Μητσοτάκης: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και άντεξε και καινοτόμησε»

24/6/2020 1:12:42 μμ
Σε ομιλία του στη Γ.Σ. του ΣΕΒ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και άντεξε και καινοτόμησε. Έδειξε ευελιξία, ετοιμότητα, προσαρμοστικότητα και εξασφάλισε πλήρη επάρκεια σε όλα τα απαιτούμενα είδη».

Αυτά είναι τα λόγια του πρωθυπουργού που επιβράβευσε τις προσπάθειες της ελληνικών εταιρειών στον κλάδο του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού.

Ο Κ. Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μίλησε ακόμα για εταιρείες που με τη βοήθεια του κράτους (ως προς τις απαραίτητες αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο) αναπροσανατόλισαν την παραγωγή τους μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ανάγκη για είδη όπως τα αντισηπτικά και τις μάσκες. Αναφέρθηκε δε και σε μικρούς παραγωγούς που «με μεγάλη ευρηματικότητα», όπως είπε, συνεργάστηκαν με ερευνητικά ιδρύματα για τρισδιάστατες εκτυπώσεις μασκών και βαλβίδων για αναπνευστήρες.

«Είναι επιτυχίες που πιστώνονται στην επινοητικότητα και στη σωστή κρίση των επιχειρηματιών μας αλλά και στο φιλότιμο των εργαζομένων. Είναι ένα θετικό προηγούμενο και ένας δείκτης για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών