Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κ. Μητσοτάκης: 1 self test σε όλους τους ενήλικες από 6-12 Δεκεμβρίου

30/11/2021 9:07:21 μμ
Και υποχρεωτικός ο εμβολισμός Covid-19 για τους άνω των 60 ετών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο επιπλέον μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της νόσου Covid-19 και ενόψει της παραλλαγής «Ο» ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως ανακοίνωσε «ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών καθίσταται υποχρεωτικός με το περιθώριο για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να κλείσει τα ραντεβού της να είναι η 16η Ιανουαρίου». 
Από εκεί και έπειτα κάθε μήνα σε όσους δεν εμβολιαστούν θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη της υγείας.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού ενόψει των εορτών. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνουν αύριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του είπε πως η νέα μετάλλαξη «Ο» προκαλεί ανησυχία, την ώρα που οι εορτές και τα οικογενειακά τραπέζια δημιουργούν αντίστοιχο κλίμα. «Είναι βέβαιο πως η μετάλλαξη θα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως πρέπει να συνεχίζονται να τηρούνται τα μέτρα που υπάρχουν, αποκλείοντας το lockdown το οποίο δεν αποτελεί λύση.

«Αισθάνομαι βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η διακίνηση των self tests σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό της Ελλάδας αναμένεται να γίνει από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αυξάνοντας κατακόρυφα τον όγκο εργασίας λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του