Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Novo Nordisk: Κοινές επενδύσεις με το Πανεπιστήμιο του Toronto για την αντιμετώπιση του διαβήτη
Συνεργασία για τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης
Η χρόνια ανοσοκαταστολή δεν επηρεάζει την έκβαση της COVID-19
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ
ΑΠΘ: Ανησυχία και προβληματισμός για την υπερ-μετάδοση της νόσου COVID-19
Οι επιστήμονες προτείνουν την αποφυγή της υφασμάτινης μάσκας και των περιττών μετακινήσεων

Janssen Ελλάδος: Το εμβόλιο COVID-19 αγγίζει το 85% σε αποτελεσματικότητα

2/2/2021 12:07:38 μμ
Είμαστε υπερήφανοι, λέει η CEO Gisella Dante
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε πρώτης γραμμής δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από την κλινική μελέτη Φάσης 3 ENSEMBLE, τα οποία δείχνουν ότι το ερευνητικό εμβόλιο μίας δόσης για την COVID-19, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τη Janssen, εκπλήρωσε όλα τα πρωτεύοντα και βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία. Τα δεδομένα πρώτης γραμμής για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα βασίζονται σε 43.783 συμμετέχοντες, οι οποίοι αθροίζουν 468 περιστατικά με συμπτώματα νόσου COVID-19.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, στο σύνολο των συμμετεχόντων από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσβλήθηκαν από μια νέα παραλλαγή του ιού, το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen για την COVID-19 είχε συνολική αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη της μέτριας έως σοβαρής COVID-19, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.


Όσον αφορά την πρόληψη της σοβαρής νόσου και την προστασία κατά των σχετιζόμενων με την COVID-19 νοσηλειών και θανάτων, το υποψήφιο εμβόλιο ήταν 85% αποτελεσματικό, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σε όλους τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω. Η αποτελεσματικότητα κατά της σοβαρής νόσου αυξήθηκε με τον χρόνο, και δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό στους εμβολιασθέντες συμμετέχοντες, μετά την ημέρα 49.

Υπήρξε σαφής επίδραση του εμβολίου στα περιστατικά COVID-19 για τα οποία απαιτείται ιατρική παρέμβαση (νοσηλεία, εισαγωγή σε ΜΕΘ, μηχανικός αερισμός, οξυγόνωση με εξωσωματική μεμβράνη-ECMO).


Ο Alex Gorsky, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson είπε: «Είμαστε υπερήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο και η δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης συνεχίζεται και έχει επείγοντα χαρακτήρα για όλους και παντού».


«Όλοι εμείς, στην Janssen, έχουμε πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων. Το υποψήφιο εμβόλιο μίας δόσης της Janssen για την COVID-19 επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε κορυφαία επιστημονική καινοτομία, που υπηρετεί τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και την κοινωνία ευρύτερα. Η ανακοίνωση των δεδομένων Φάσης 3 ENSEMBLE του εμβολίου μας, μας κάνει πραγματικά υπερήφανους και αισιόδοξους, και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, αποτέλεσμα των προσπάθειών μας να διασφαλίσουμε έναν υγιέστερο κόσμο, απαλλαγμένο από την πανδημία», δήλωσε η Gisella Dante Διευθύνουσα Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος.


Το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου ήταν συμβατό με εκείνο άλλων υποψήφιων εμβολίων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία AdVac® της Janssen και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί σε περισσότερα από 200.000 άτομα. Το συνολικό ποσοστό του πυρετού ήταν 9%, ενώ το ποσοστό του πυρετού βαθμού 3 ήταν 0,2%. Τα συνολικά σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα (ΣΑΣ) που αναφέρθηκαν ήταν υψηλότερα στους συμμετέχοντες που έλαβαν το εικονικό φάρμακο συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν το δραστικό υποψήφιο εμβόλιο. Δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό αναφυλαξίας. 

Πρόσβαση και διανομή

Η Johnson & Johnson δεσμεύεται να φέρει ένα προσιτό σε τιμή εμβόλιο κατά της COVID-19 σε μη κερδοσκοπική βάση για επείγουσα χρήση στην πανδημία, αμέσως μόλις το εγκρίνουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Επιπλέον, το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen είναι συμβατό με τα συνήθη κανάλια διανομής των εμβολίων. Εκτός από το ότι απαιτεί μόνο 1 δοση, εκτιμάται ότι παραμένει σταθερό για διάστημα 2 ετών σε θερμοκρασία -20°C, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 μήνες μπορούν να είναι σε θερμοκρασία 2-8°C.


Η Johnson & Johnson σκοπεύει να υποβάλει αίτηση άδειας κυκλοφορίας Έκτακτης Χρήσης στις ΗΠΑ στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολύπλευρη προσέγγιση και τη συμβολή της εταιρείας στην καταπολέμηση της πανδημίας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.janssen.com/emea/our-focus/infectious-diseases-vaccines/respiratory-infections/covid-19.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεργασία για τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ


Σχετικά άρθρα

Η χρόνια ανοσοκαταστολή δεν επηρεάζει την έκβαση της COVID-19
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ
ΑΠΘ: Ανησυχία και προβληματισμός για την υπερ-μετάδοση της νόσου COVID-19
Οι επιστήμονες προτείνουν την αποφυγή της υφασμάτινης μάσκας και των περιττών μετακινήσεων
ΠΙΣ: Η μάσκα και η σωστή χρήση της συνεχίζει να αποτελεί το όπλο μας έναντι της COVID-19
Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Σύλλογος
Ρινικό εκνέφωμα εσκεταμίνης έλαβε έγκριση στην Ευρώπη
Για την ταχεία μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε ασθενείς με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή