Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιστοσελίδα διακινεί φαρμακευτικές πρώτες ύλες από την Κίνα

10/9/2018 1:12:30 μμ
Δεν είναι εγκεκριμένες και αξιόπιστες, ενημερώνει ο ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα http://gr.nutrientraws.com διαφημίζονται και διακινούνται διάφορες φαρμακευτικές πρώτες ύλες (π.χ. λεβοθυροξίνη) από την εταιρεία Shenzhenshi Sendi, με έδρα την Κίνα.


Προφανώς πρόκειται για παράνομη ενέργεια, εφόσον στη χώρα μας η διακίνηση φαρμακευτικών πρώτων υλών επιτρέπεται μόνο από τους νόμιμα λειτουργούντες παραγωγούς, εισαγωγείς και διανομείς δραστικών ουσιών που συμμορφώνονται με τους κανόνες καλής παραγωγής και τους κανόνες καλής διανομής.


Περαιτέρω τα σκευάσματα ενδέχεται να μην είναι ασφαλή, καθώς -σύμφωνα με τον ΕΟΦ- οι συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες προέρχονται από μη εγκεκριμένη και αναξιόπιστη πηγή, συνεπώς ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του τελικού χρήστη.


Από τα προϊόντα που διακινεί η εν λόγω ιστοσελίδα, αναφέρουμε ενδεικτικά (με τον τρόπο που χαρακτηρίζονται στο site) λάδι στεροειδών, ανδρογόνα στεροειδή σε σκόνη, νοοτρόπο φάρμακο, αντιβιοτικά και αντικαρκινικά κ.ά. Στις "φαρμακευτικές πρώτες ύλες", οι οποίες χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας, περιλαμβάνονται η αμιοδαρόνη, η λαμινιπίνη για την αρτηριακή πίεση, roziglitazone για το διαβήτη και πολλά άλλα.

Διαφημίζεται δε ότι γίνεται παράδοση των προϊόντων στο χώρο του ενδιαφερόμενου και ότι εξάγουν σε 48 χώρες ανά τον κόσμο. 


Ο ΕΟΦ προτρέπει πάγια τους καταναλωτές να αγοράζουν εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα από τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και να μην καταφεύγουν σε μη εγκεκριμένες και επισφαλείς πηγές που προωθούνται μέσω διαδικτύου.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο