Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Ιστοσελίδα αυτοβοήθειας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

25/11/2016 12:43:28 μμ
Αξιόπιστη πληροφόρηση για όσους διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Τη συνεργασία της με τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.edtalk.gr ανακοίνωσε η Cana Laboratories και η σειρά περιποίησης προσώπου EXELIA Cosmetics.


Πρόκειται για μία εξειδικευμένη ιστοσελίδα που παρέχει, όχι μόνο αξιόπιστη πληροφόρηση για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, αλλά και τη δυνατότητα, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, να μπορεί να προχωρήσει στην παρακολούθηση ενός ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος παρέμβασης για την ψυχογενή βουλιμία, που θα τον οδηγεί βήμα προς βήμα στο να γνωρίσει τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής.


O Φραγκίσκος Γονιδάκης, Eπίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Υπεύθυνος του Προγράμματος παρουσίασε την ιστοσελίδα και τους στόχους της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την ψυχογενή ανορεξία, την ψυχογενή βουλιμία και τη διαταραχή υπερφαγίας. Ο κ. Γονιδάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αν και το κοινό γνωρίζει περισσότερο την ψυχογενή ανορεξία λόγω των δραματικών επιπτώσεων της στην υγεία του ατόμου, η ψυχογενής βουλιμία είναι πολύ περισσότερο συχνή. Δυστυχώς, όμως παραμένει μια "κρυφή” διαταραχή, καθώς το άτομο συχνά ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρέσβειρα των προϊόντων EXELIA, Ναταλία Δραγούμη, η οποία, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νέα αυτή συνεργασία. Τα EXELIA Cosmetics αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι εκτός από ένα όμορφο πρόσωπο, προσφέρουν κι ένα κοινωνικό πρόσωπο».

Ο Βύρων Καραγιαννόπουλος, Product Manager των EXELIA Cosmetics επισήμανε: «Από τη δημιουργία τους τα EXELIA Cosmetics συνδέθηκαν με την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη τριών παθήσεων που απειλούν σήμερα την υγεία των γυναικών. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γονιδάκη για την εξαιρετική συνεργασία και να τον συγχαρώ για το σημαντικό του έργο».

Σχετικά με τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1990, αρχικά ως ειδικό εξωτερικό ιατρείο. Aπό το 2004 και την επίσημη θεσμοθέτηση ως Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, λειτουργούν πλέον δύο θεραπευτικά προγράμματα, το ενδονοσοκομειακό (δύναμης 3 κλινών) και το εξωνοσοκομειακό. Το εξωνοσοκομειακό θεραπευτικό πρόγραμμα, διαθέτει συνδυασμό ατομικής γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και ομαδικής ψυχοεκπαίδευσης οικογενειών. Από το 2011 λειτουργεί και ειδικό πρόγραμμα διαλεκτικής-συμπεριφορικής θεραπείας για ασθενείς, που εκτός από τη διαταραχή πρόσληψης τροφής πάσχουν και από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. H μονάδα, εκτός από το κλινικό και ερευνητικό της έργο, έχει αναπτύξει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα με στόχο την εκπαίδευση ειδικών της ψυχικής υγείας στη θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του
Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής