Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΙΣΑ: Ανησυχία από τη μείωση των εμβολιασμών το διάστημα της καραντίνας

9/6/2020 1:20:29 μμ
Στο μικροσκόπιο και οι συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορονοϊού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανησυχία της για τη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού λόγω του κορονοϊού εξέφρασε η Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για την παραμέληση κατά την περίοδο της καραντίνας του εμβολιασμού των παιδιών που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους. Έγινε σύσταση στους γονείς να φροντίσουν για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό των παιδιών τους, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη οι ενήλικες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουν τα ενδεδειγμένα εμβόλια, όπως για παράδειγμα του πνευμονιόκοκκου που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των επιπλοκών από την Covid-19.

Ακόμη, έγινε αναφορά στο σοβαρό θέμα της παραμέλησης της παρακολούθησης των χρόνιων παθήσεων κατά τη διάρκεια της επιδημίας και τονίστηκε η ανάγκη οι ασθενείς να επισκεφθούν άμεσα το θεράποντα ιατρό τους.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην αγορά και αποφασίστηκε να γίνει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων. 

Ο Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Η χώρα μας κέρδισε την πρώτη μάχη με την επιδημία, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αόρατος εχθρός εξακολουθεί να μας απειλεί. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελούμε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό αλλά παράλληλα ειδικά οι ευπαθείς ομάδες και οι χρόνιοι πάσχοντες θα πρέπει να επιστρέψουν στη ρουτίνα της παρακολούθησης της υγείας τους, γιατί εκτός από τον κορονοϊό υπάρχουν και άλλες σοβαρές απειλές για την υγεία». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους