Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΙΣΘ: Κρίσιμα αναγκαία η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ

31/8/2023 9:03:26 μμ
Τα θέματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του συλλόγου Ν. Νίτσας κατά την καθιερωμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. 

Ο Ν. Νίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδιαρθρώσει το ΕΣΥ και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε με μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών, η οποία να συνδυασθεί με αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών.

Είπε επίσης ότι πρέπει να θεσπιστούν κίνητρα για τους νέους γιατρούς ώστε να στελεχώσουν το «γερασμένο» σύστημα, να δοθούν κίνητρα για τη στελέχωση ειδικοτήτων όπως η αναισθησιολογία και περιφερειακών νοσοκομείων, στα οποία οι διαγωνισμοί για προσλήψεις κατά 40-50% καθίστανται άγονες. 

Οι δε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού πρέπει να ολοκληρώνονται άμεσα ώστε να καλύπτονται τα κενά, τα οποία θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα μετά τις συνταξιοδοτήσεις το 2023.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί-μέλη μπορούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων
Από το 2022 δεν υπάρχει ανάλυση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς-μέλη






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit