Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


IQVIA:Υλοποιεί δύο προγράμματα υποστήριξης ασθενών

16/9/2023 5:03:14 μμ
Με την υποστήριξη της Bristol Myers Squibb
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H IQVIA, μέσω της θυγατρικής της BIOAXIS Healthcare, υλοποιεί δύο προγράμματα υποστήριξης ασθενών με τη συνεργασία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb, στις θεραπευτικές κατηγορίες της ογκολογίας και της αιματολογίας. 


Το πρώτο πρόγραμμα σχετίζεται με την εξέταση του βιοδείκτη PD-L1. Αν και η συγκεκριμένη εξέταση είναι απαραίτητη προκειμένου ένας ογκολογικός ασθενής να λάβει ανοσοθεραπεία, δεν προβλέπεται δημόσια αποζημίωση στην Ελλάδα και το οικονομικό βάρος επωμίζονται οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους. 


Στην περίπτωση της αιματολογίας, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της εγγραμματοσύνης υγείας και της συμμόρφωσης στη θεραπεία των ασθενών με β-θαλασσαιμία υπό συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Και τα δύο προγράμματα έχουν πανελλαδική κάλυψη και εισάγουν ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό. Όλα τα βήματα της διαδικασίας εγγραφής των επαγγελματιών υγείας, καθώς και υποβολής αιτημάτων για τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνονται ηλεκτρονικά, μέσα από μία ειδική, εύχρηστη πλατφόρμα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η βέλτιστη εμπειρία των εγγεγραμμένων ιατρών και η ελαχιστοποίηση του χρόνου ολοκλήρωσης των αιτημάτων τους.


Η Γεν. Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, Ελισάβετ Προδρόμου, δήλωσε ότι «οι δύο αυτές πρωτοβουλίες αποτυπώνουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε στοχευμένες λύσεις προς τους ασθενείς μας και τα επόμενα χρόνια, σε τεκμηριωμένες ανάγκες στο σκέλος της πρόσβασης, υποστηρίζοντας τους ασθενείς στην Ελλάδα στη συμμόρφωσή τους προς τις θεραπείες τους, αλλά και σε επίπεδο εγγραμματοσύνης υγείας. Σε αυτή την ολιστική προσέγγιση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι, καθώς αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο μεγιστοποιούνται τα οφέλη της φαρμακευτικής καινοτομίας». 


Από την πλευρά του, ο Γεν. Διευθυντής της IQVIA Hellas, Νικόλαος Κωστάρας, δήλωσε ότι «στην IQVIA, ως η μόνη πολυεθνική εταιρεία παροχής προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι που βοηθάμε τους πελάτες μας με τις πλέον καινοτόμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, το υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών και το μεγαλύτερο δίκτυο νοσηλευτών με καθολική πανελλαδικά κάλυψη, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες απαραίτητες για τη βελτίωση της συμμόρφωσης και την εκπαίδευσή τους και εν τέλει της υγείας τους».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους