Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων

26/9/2023 10:35:07 μμ
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, ο ιδιωτικός τομέας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόλο του και να υπάρξει διάλογος μεταξύ των CEOs των επιχειρήσεων και των παγκόσμιων κυβερνήσεων, ενόψει της επίτευξης της Ατζέντας του 2030 για τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης - SDGs. 


Το μήνυμα αυτό κυριάρχησε στη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης -Private Sector Forum- στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη, στην οποία παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Manuel de Oliveira Guterres.


Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece.


Όπως επισήμανε: «Το UN Global Compact Network Greece έχει ως όραμα να οικοδομήσει μια κοινότητα υπεύθυνων και βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων που όχι μόνο προοδεύουν και ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν για την υλοποίηση των SDGs με ουσιαστικό τρόπο. Οι προκλήσεις των καιρών, διαρκείς και πολυδιάστατες, μας καλούν να ενστερνιστούμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τους οποίους θα πετύχουμε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, μείωση ανισοτήτων και ευημερία. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους βασικούς stakeholders σε αυτό το εγχείρημα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διαβούλευση
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Στη σέντρα βγάζουν τον πρόεδρο του ΕΟΦ οι φαρμακαποθήκες
«Στοχεύει λάθος κλάδο για τις ελλείψεις», όπως αναφέρουν
Στην κυκλοφορία αναμένονται 87 καινοτόμα φάρμακα με την έγκριση του ΕΜΑ
Σύμφωνα με την Έλ. Χουλιάρα, Μέλος ΔΣ PIF, Πρόεδρο και CEO AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου
Έρχονται αποσύρσεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά;
Πηγές αναφέρουν πως οι επιστροφές φόρων αγγίζουν πλέον το 70% για τη φαρμακοβιομηχανία
ΣΕΙΒ: Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις
Αν εμπλέκονται εταιρείες-μέλη στη μεγάλη απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ