Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων

26/9/2023 10:35:07 μμ
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, ο ιδιωτικός τομέας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόλο του και να υπάρξει διάλογος μεταξύ των CEOs των επιχειρήσεων και των παγκόσμιων κυβερνήσεων, ενόψει της επίτευξης της Ατζέντας του 2030 για τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης - SDGs. 


Το μήνυμα αυτό κυριάρχησε στη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης -Private Sector Forum- στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη, στην οποία παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Manuel de Oliveira Guterres.


Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece.


Όπως επισήμανε: «Το UN Global Compact Network Greece έχει ως όραμα να οικοδομήσει μια κοινότητα υπεύθυνων και βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων που όχι μόνο προοδεύουν και ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν για την υλοποίηση των SDGs με ουσιαστικό τρόπο. Οι προκλήσεις των καιρών, διαρκείς και πολυδιάστατες, μας καλούν να ενστερνιστούμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τους οποίους θα πετύχουμε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, μείωση ανισοτήτων και ευημερία. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους βασικούς stakeholders σε αυτό το εγχείρημα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα