Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΙΦΕΤ: Συνεργασία με το ΙΤΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών

16/2/2023 6:35:03 μμ
Παράλληλα ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του εργαστηρίου του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την επαναλειτουργία του ερευνητικού εργαστηρίου του ανακοίνωσε το ΙΦΕΤ, παρουσιάζοντας παράλληλα μια νέα δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ).

Η επαναλειτουργία του ερευνητικού εργαστηρίου κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες:
1) Στη φαρμακοχημική και φαρμακολογική έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών σκευασμάτων.
2) Στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την αγορά του φαρμάκου, πχ. οι φαρμακολογικές μελέτες τοξικότητας, φαρμακοδυναμικής / φαρμακοκινητικής.
3) Στη σύνδεση της βασικής έρευνας με την αγορά του φαρμάκου, όπου ο ΙΦΕΤ θα λειτουργεί ως σύνδεσμος της ακαδημαϊκής έρευνας με τους τελικούς χρήστες στη φαρμακευτική αγορά.

Όσον αφορά τη συνεργασία του ΙΦΕΤ με το ΙΤΕ, δρομολογείται μια κοινή δράση για τη μελέτη της νευροφλεγμονής μέσω μονάδων προσομοίωσης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η συγκεκριμένη μελέτη με ολοκληρωμένα κυκλώματα αποβλέπει στο να καταστήσει τη ζωή μιας όλο και αυξανόμενης μερίδας ασθενών που πάσχουν από π.χ. Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας και κατάθλιψη, πιο βιώσιμη, μέσω προσωποποιημένων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Η καινοτόμος αυτή δράση αποτελεί ορόσημο στην ιστορία τόσο του ΙΦΕΤ όσο και του ΙΤΕ, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της εγχώριας έρευνας και τεχνολογίας και της ερευνητικής επιχειρηματικότητας, πάντα προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Γιάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, ανέφερε: «Δεσμευόμαστε ότι ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορίας της εταιρείας θα προωθείται στα ερευνητικά μας προγράμματα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασθενών».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη γέννηση 3ου και πλέον παιδιού, με τη στήριξη του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ
Η φαρμακοβιομηχανία χρειάζεται περισσότερο στήριξη, όπως αναδείχθηκε στο 2ο ΣΦΕΕ Summit






Σχετικά άρθρα

Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health
ΕΜΑ: Τα πρώτα εισπνεόμενα φάρμακα με φιλικό προς το περιβάλλον προωθητικό αέριο
Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Ας βάλουμε τέλος στην ηπατίτιδα! Μάθε την αλήθεια. Εξετάσου!»
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ιογενούς Ηπατίτιδας
Υπ. Υγείας: Επιτυχημένη η δωρεάν υπηρεσία Διατροφικής Τηλεσυμβουλευτικής για παιδιά
Πολύ καλά τα σχόλια από τους γονείς, σύμφωνα με την Ε. Αγαπηδάκη