Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

ΙΦΕΤ: Διέθεσε περισσότερους από 800 κωδικούς φαρμάκων

6/6/2022 3:21:40 πμ
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα σχετικά με τη λειτουργία, το ρόλο και το μέλλον του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), η Διοίκησή του επισημαίνει ότι βασική της αποστολή παραμένει η ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε φάρμακα και καινοτόμες θεραπείες. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΦ, που αναγνωρίζει την ανάγκη εισαγωγής νέων φαρμάκων και καταγράφει τις ποσότητες που έχει ανάγκη η χώρα, διέθεσε στους Έλληνες ασθενείς περισσότερους από 800 κωδικούς φαρμάκων, τα περισσότερα που έχει κληθεί να διαθέσει ποτέ στα 30 χρόνια της λειτουργίας του.

«Σε μια περίοδο που, ακριβώς λόγω της πανδημίας κατεγράφησαν σοβαρές δυσλειτουργίες στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, το ΙΦΕΤ εξασφάλισε μεγαλύτερες ποσότητες και διαπραγματεύτηκε σημαντικές μειώσεις στις τιμές αγοράς, εξοικονομώντας σημαντικά κεφάλαια για τον προϋπολογισμό», σημειώνει η διοίκησή του.  

Από τον Ιανουάριο 2022 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος της αποθήκης με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας, κάτι που θα αυξήσει -όπως εκτιμάται- την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της διακίνησης των φαρμάκων, ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί οι διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν σχετικά με το Κέντρο Διανομής της εταιρείας.

Το δίκτυο προμηθευτών του ΙΦΕΤ περιλαμβάνει περισσότερους από 140 παραγωγούς και διανομείς φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη, η πλειοψηφία των οποίων συνεργάζεται με το Ινστιτούτο για περισσότερα από 8 χρόνια. Η θετική, αναπτυξιακή τροχιά του Ινστιτούτου αποτυπώνεται στα δεδομένα του α' τριμήνου του 2022 και στα στοιχεία του έτους 2021.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως συνέπεια της λήξης του "συναγερμού" και της πτώσης των πωλήσεων
Αφορά αυτά που εισάγονται από τον ΙΦΕΤ


Σχετικά άρθρα

Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις
ΕΟΦ: Αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης της Medigen Pharmaceuticals ΑΕ
Λόγω μη συμμόρφωσης σε προϋποθέσεις νόμιμης διακίνησης φαρμάκων
8ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Με τίτλο: «HTA: Setting goals for an innovative future»
Νέα κόντρα με φόντο τις ελλείψεις φαρμάκων
Οι φαρμακοποιοί ζητούν προστασία για 70 επιπλέον σκευάσματα, ενώ οι φαρμακαποθηκάριοι άρση των απαγορεύσεων