Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΙΔΕΕΑΦ – ΠΦΣ: Ξεκίνησαν τα διαδικτυακά σεμινάρια για τον εμβολιασμό

30/9/2020 4:32:40 μμ
Το 2ο σεμινάριο του νέου κύκλου γίνεται σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για θέματα Φαρμακευτικής Φροντίδας, που διοργανώνουν ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Ο δεύτερος κύκλος έχει θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων - Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων - Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο» και εκπαιδευτή τον Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

Το πρώτο σεμινάριο του νέου κύκλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/9 για τα μέλη των Φ.Σ. 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Τριχωνίδας, ενώ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα το παρακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί της Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Κεφαλληνίας.

Όλα τα σεμινάρια διεξάγονται σε ζωντανή μετάδοση στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ιστοσελίδας www.ideeaf.gr και έχουν διάρκεια από τις 18:00 έως 20:00.

Τα μαθήματα είναι διαδραστικά και θα ζητείται η ενεργός συμμετοχή των φαρμακοποιών (ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο). Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις, μέσω chat, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα υποβολής προφορικών ερωτήσεων.

Θεματολογία

Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι να αποκτήσουν οι φαρμακοποιοί όλες τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να αποτελέσουν αξιόπιστο και στιβαρό κρίκο του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην εθνική καμπάνια προώθησης του νευραλγικού ζητήματος του εμβολιασμού ενηλίκων.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από δύο μέρη με την ακόλουθη θεματολογία:
  • • Α' μέρος: • Τύποι εμβολίων και μηχανισμός δράσης – Στοιχεία ανοσολογίας • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: πώς επιτυγχάνονται; • Εμβολιασμοί ενηλίκων σύμφωνα με το ΕΠΕ 2018-2019 • Αντενδείξεις εμβολίων: μύθοι και αλήθειες
  • Β' μέρος: • Ποια εμβόλια συγχορηγούνται, ποια όχι και γιατί; • Εμβολιοφοβία: πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται • Ερωτήσεις-Συζήτηση.
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς, μοριοδοτούνται με 2 μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ και η εγγραφή είναι δωρεάν.
Για την παρακολούθηση απαιτείται να έχει προηγηθεί εγγραφή στο σεμινάριο, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός 80 συμμετεχόντων, για να διασφαλιστεί η σωστή επικοινωνία με τον εισηγητή στη διάρκεια του σεμιναρίου και να προκύπτει ουσιαστική γνώση μετά την παρακολούθησή του (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Για την πιστοποίηση της παρακολούθησης και τη λήψη της μοριοδότησης, ο φαρμακοποιός θα πρέπει να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, στη λήξη του σεμιναρίου.

Χορηγοί των σεμιναρίων είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. & MSD

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)