Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Ίαμα: Νέα εταιρεία φυτικών σκευασμάτων

7/4/2014 4:29:28 μμ
Αποδεδειγμένη χρησιμότητα και ασφαλή αποτελεσματικότητα - κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΗ νέα επιχείρηση Ίαμα αντιπροσωπεύει το σύγχρονο εργαστήριο μιας οικογενειακής επιχείρησης φαρμακείου, η οποία αξιοποιεί και εξελίσσει σήμερα την πείρα 30 ετών και στοχεύει στη συνέχιση του έργου της με επιστημονική γνώση και μεράκι.

Με γνώμονα την οικονομική δραστηριότητα που διαμορφώνεται σε κοινωνικά πλαίσια και δεν γίνεται αυτοσκοπός, αναπτύχθηκε μια μικρής κλίμακας ελεγχόμενη παραγωγή προϊόντων με συνθέσεις (formula) που ακολουθούν όλους τους σύγχρονους κανόνες και απαιτήσεις της επιστήμης, ώστε να προκύπτουν σκευάσματα ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η προώθηση των προϊόντων γίνεται απευθείας στον τελικό καταναλωτή μέσω του φαρμακείου, χωρίς μεσάζοντες. Η διαχείρισή τους γίνεται από το συνεταιρισμό που τα διακινεί –ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης– και από το φαρμακοποιό που τα χορηγεί προσφέροντας επιστημονική υποστήριξη. Σεβόμενη τους κοινωνικούς πόρους, η εταιρεία Ίαμα δεν επιβαρύνει το τελικό προϊόν με υπεραξίες και δεν συμβιβάζεται με την ποιότητά του, δημιουργώντας σκευάσματα με αποδεδειγμένη χρησιμότητα και ασφαλή αποτελεσματικότητα.


Μότο της είναι: «Ο σκοπός δεν είναι να ζούμε για να καταναλώνουμε αγαθά. Καταναλώνουμε αγαθά για να ζούμε καλύτερα.»

Προϊόντα Ίαμα: Φυτικά σκευάσματα για τις καθημερινές ανάγκες

Πρόκειται για συνθέσεις που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες με παράδοση στο χώρο της φυτοθεραπείας, οι οποίοι εργάζονται προσανατολισμένοι στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους. Παράγονται σε μικρή κλίμακα, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση του ελέγχου σε όλα τα στάδια.


Τα δραστικά συστατικά των φυτών παραλαμβάνονται με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων εκχύλισης, όπως π.χ. με υπερκρίσιμο υγρό διοξειδίου του άνθρακα. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται ποιοτική εκχύλιση παρέχοντας την πλήρη αποτελεσματικότητα των συστατικών του φυτού χωρίς απώλειες, διασπάσεις, προσμίξεις και επιβαρύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές και στο τελικό προϊόν (οσμή, χρώμα). Επιπλέον, χρησιμοποιούνται φυσικά έκδοχα, φιλικά προς το δέρμα και όχι παράγωγα πετρελαίου. Ακόμη, δεν περιέχονται παραβένες (parabens).

Με την επιλογή αεροστεγούς περιέκτη (τεχνολογίας Airless), αποφεύγεται η επιμόλυνση, η αφυδάτωση αλλά και η οξείδωση της κρέμας από τον αέρα και την επαφή. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη σταθερότητά και το χρόνο ζωής της, αποδίδοντας αναλλοίωτο μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο.


Τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα, με σύγχρονες και τεχνολογικά καινοτόμες συνθέσεις, που εγγυώνται καλή ανοχή, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα:

  • Κρέμα Καλέντουλα: Η πραγματική Καλέντουλα για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.
  • 'Αρνικα κρέμα: Για την ανακούφιση από πόνους κακώσεων (χτυπήματα, διαστρέμματα, θλάσεις, μώλωπες, οιδήματα).
  • Αλοιφή Υπερικού: Φυσικό βάλσαμο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του πολλαπλασιασμού των επιδερμικών κυττάρων και τη γρήγορη αναδόμηση και αποκατάσταση σε περιπτώσεις κατακλίσεων, εγκαυμάτων και ελκών του δέρματος. Επίσης είναι χρήσιμο σε δερματοπάθειες όπως έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση.
  • Tea-tree κρέμα: Φυσικό αντιβακτηριδιακό κατά βακτηρίων, ιών και μυκήτων και κατά των ερεθισμών.

 Περισσότερα: www.iama.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δερματολογική δύναμη του HYALU B5, τώρα και για τα μάτια
Ηλίας Γραμματικάκης, Φαρμακοποιός (MPharm)


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα