Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τη διακοπή των διαφημίσεων συνταγογραφούμενων φαρμάκων

19/6/2025 3:18:46 μμ
Αν ψηφιστεί, οι φαρμακευτικές εταιρείες αναμένεται να κινηθούν νομικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομοσχέδιο που κατατέθηκε από δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ και αναμένεται να υποστηριχθεί από τον υπουργό Υγείας Ρ. Κένεντι και τον πρόεδρο Ντ. Τραμπ, φέρνει το τέλος των άμεσων διαφημίσεων συνταγογραφούμενων φαρμάκων προς τους καταναλωτές. Αυτό θα αφορά την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα έντυπα και τα ψηφιακά μέσα (π.χ. social media). 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του PharmaVoice.com, οι άμεσες διαφημίσεις φαρμάκων παγκοσμίως επιτρέπονται μόνο στις ΗΠΑ και στη Νέα Ζηλανδία, ενώ δημοσκόπηση των εταιρειών Axios-Ipsos στο αμερικανικό κοινό, στα τέλη του 2024, έδειξε ότι το 60% συμφωνεί με την απαγόρευση. 


Όπως είναι προφανές, αν ψηφιστεί τέτοιος νόμος, η αναστάτωση στη φαρμακευτική αγορά θα είναι μεγάλη. Το 2024, ο κλάδος διέθεσε περισσότερα από 10 δισ. δολάρια σε διαφημίσεις φαρμάκων, μια αύξηση κατά 7% από το 2023, με τα 5 δισ. δολάρια εξ αυτών να αφορούν την τηλεόραση. ΓιΆ αυτό και αναμένεται οι φαρμακευτικές εταιρείες να κινηθούν νομικά ενάντια στην εφαρμογή του, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν (το 2012) σε μια αντίστοιχη προσπάθεια του FDA να αλλάξει πολιτική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία