Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Νέες οδηγίες για τη χρήση HPV self-test από γυναίκες 30-65 ετών

12/12/2024 3:09:56 μμ
«Είναι εξίσου αξιόπιστα με τον εργαστηριακό έλεγχο», υποστηρίζουν οι ειδικοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα self test για την ανίχνευση του HPV είναι εξίσου αξιόπιστα με τα εργαστηριακά τεστ και προσφέρουν μια βολική επιλογή για τις γυναίκες, που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αύξηση των ελέγχων. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Task Force για τις υπηρεσίες πρόληψης στις ΗΠΑ (U.S. Preventive Services Task Force - USPSTF), η οποία ανανεώνει τις κατευθυντήριες οδηγίες της, προσθέτοντας για πρώτη φορά τη χρήση και αυτών των τεστ. 


Συγκεκριμένα συνιστάται έλεγχος για τον HPV ως εξής: στις γυναίκες 21-65 ετών με τεστ ΠΑΠ κάθε τρία χρόνια, αλλά συγκεκριμένα για τις γυναίκες 30-65 ετών δίνεται και η επιπλέον επιλογή για τεστ HPV κάθε πέντε χρόνια ή συνδυασμός και των δύο μεθόδων. 


Σημειώνεται ότι από τον FDA έχουν εγκριθεί φέτος δύο τέτοια διαγνωστικά κιτ που επιτρέπει στις γυναίκες να πάρουν δείγμα από τον κόλπο τους μόνες τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όσες εκτελέστηκαν θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε το υπουργείο
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Νέα ένδειξη στη σεμαγλουτίδη
Και συνιστά 5 ακόμα νέα φάρμακα
Πνευμονιόκοκκος: Ο εχθρός των πνευμόνων και το εμβόλιο που σώζει ζωές
Γράφει η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Γραμματέας/Treasurer UEMS Πνευμονολογίας
Πρόοδος και ανισότητες στην εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV στην Ελλάδα
Η πλήρης κάλυψη υπολείπεται του στόχου του Π.Ο.Υ. σύμφωνα με έρευνα του Vaccine