Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Μειώνει την τιμή της ινσουλίνης και η Sanofi

21/3/2023 9:16:22 μμ
Οι αρχές της Καλιφόρνια βρήκαν παραθυράκι για να εξυπηρετούνται τιμολογιακά οι ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης για χαμηλότερες τιμές στα φάρμακα συμμορφώνεται και η Sanofi, μετά την Eli Lilly και τη Novo Nordisk. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή τής πιο συχνά συνταγογραφούμενης ινσουλίνης της κατά 78%, από τον Ιανουάριο του 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εταιρείες παράγουν το 90% των σκευασμάτων ινσουλίνης που διατίθενται στις ΗΠΑ, γιΆ αυτό και διάφορες κυβερνήσεις πολιτειών της χώρας κινήθηκαν νομικά εναντίον τους.

«Η Sanofi πρεσβεύει ότι κανείς δεν πρέπει να δυσκολεύεται να πληρώσει για την ινσουλίνη του. Είμαστε περήφανοι για τις συνεχείς ενέργειές μας που έχουν στόχο να βελτιώσουν την πρόσβαση και να καταστήσουν τα σκευάσματα ινσουλίνης οικονομικά προσιτά για εκατομμύρια ασθενείς και για πολλά χρόνια», αναφέρει σύμφωνα με το pmlive.com εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος ωστόσο προσθέτει: «Η απόφασή μας για τη μείωση της τιμής της ινσουλίνης πρέπει να συνδυαστεί με μια ευρύτερη αλλαγή στο συνολικό σύστημα, ώστε να οδηγήσει στην πραγματική εξοικονόμηση πόρων για τους ασθενείς».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Fierce Pharma, η πολιτεία της Καλιφόρνια αποφάσισε να επενδύσει $50 εκατ. στη ΜΚΟ Civica RX, που παρασκευάζει γενόσημα, για την παραγωγή βιο-ομοειδών σκευασμάτων ινσουλίνης που θα διατίθενται στους πολίτες των ΗΠΑ σε πολύ χαμηλότερες τιμές ($30 ανά φιαλίδιο και $55 για 5 προγεμισμένες πένες). Ωστόσο τα προϊόντα αυτά απαιτούν εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Επικεντρώνεται στην παραγωγή εμβολίων και στην ανταπόκριση σε μελλοντικές πανδημίες






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό