Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Η οικονομική κρίση αγγίζει τις φαρμακευτικές εταιρείες

20/3/2023 7:25:15 μμ
Η Amgen απολύει 450 εργαζομένους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε δεύτερο κύμα απολύσεων εργαζομένων προχώρησε στις ΗΠΑ η Amgen, απόφαση η οποία είχε ληφθεί πριν από λίγους μήνες. Όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, η εταιρεία τον Ιανουάριο είχε κάνει περικοπές 300 υπαλλήλων, ενώ πρόσφατα αποχώρησαν άλλοι 450 εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας, αναφέρεται ότι οι πιέσεις για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων από την αμερικανική κυβέρνηση και ο υψηλός πληθωρισμός την αναγκάζουν να μειώσει τα έξοδά της, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να συνεχίσει να παρέχει αξία για τους ασθενείς, το προσωπικό και τους μετόχους της». 
Σημειώνει δε ο ίδιος ότι αυτές οι περικοπές αποτελούν λιγότερο από το 2% του συνολικού προσωπικού της Amgen (περισσότεροι από 25 χιλιάδες εργαζόμενοι), ενώ τονίζει ότι η εταιρεία παρέχει στους απολυμένους υπαλλήλους της υπηρεσίες ομαλής μετάβασης και αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η φαρμακευτική αγορά πλήττεται το τελευταίο διάστημα από ένα κύμα περικοπών, καθώς αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει αρκετές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, όπως είναι η Bayer, η Johnson & Johnson, η Akorn Pharmaceuticals κ.ά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσηςΣχετικά άρθρα

UNI-PHARMA & InterMed: Δέκα βραβεία σε δύο μήνες
Στις διοργανώσεις «Green Brand Awards», «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς» και «Προϊόν της Χρονιάς»
OTC τζελ για τη στυτική δυσλειτουργία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από τη Haleon
Έχει λάβει την έγκριση από τον FDA ως ιατροτεχνολογικό
Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024