Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Έρχεται διεθνής δείκτης τιμών αναφοράς για τα φάρμακα

18/5/2021 4:15:16 μμ
Ταυτόχρονα η χώρα επενδύει 7,4 δισ. για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) προετοιμάζουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που αφορά τις τιμές των φαρμάκων στην ιστορία τους, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της PGEU στον ΠΦΣ.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί προβλέπουν τη δημιουργία ενός διεθνούς δείκτη τιμών αναφοράς που θα λαμβάνει υπόψη τις τιμές που καθορίζονται σε έξι χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Biden επιδιώκει να στηρίξει συνολικά το σύστημα υγείας και ανακοίνωσε ότι επενδύει 7,4 δισ. δολάρια με σκοπό να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας κι έτσι να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και τις μελλοντικές κρίσεις υγείας. Τα χρήματα θα προέλθουν από το πακέτο ανακούφισης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Μάρτιο 2021.

Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε τις ελλείψεις στο αμερικανικό δημόσιο σύστημα υγείας και σημείωσε την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση Biden δήλωσε ότι 4,4 δισ. προορίζονται για την ενίσχυση των επιβαρυμένων από την πανδημία τμημάτων δημόσιας υγείας, με την πρόσληψη ειδικών στα λοιμώδη νοσήματα για ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων, διαχείριση κρουσμάτων και διερεύνηση των νέων συρροών κρουσμάτων, καθώς και για πρόσληψη σχολικών νοσοκόμων που θα βοηθήσουν στην ομαλή  παναλειτουργία των σχολείων.

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Trust for America's Health διαπίστωσε ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη μη ικανοποιητική αντίδραση της χώρας έναντι στην πανδημία COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο