Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χωρίς γιατρούς δεν μπορεί να πετύχει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού

27/9/2022 2:33:50 πμ
Σοβαρές ενστάσεις από το προεδρείο του ΙΣΘ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σοβαρές ενστάσεις για την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΠΦΥ είχε καταθέσει επανειλημμένα στον υπουργό υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.

Σε ειδική εκδήλωση για τις αλλαγές στην ΠΦΥ ο πρόεδρος του ΙΣΘ τόνισε πως «η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή προς το παρόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για επιλογή προσωπικού γιατρού χωρίς σύμβαση αλλά και επιλογή μεταξύ γιατρών άλλων ειδικοτήτων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς καθώς και παιδιάτρων. Συνεπώς πρέπει να ανοίξει άμεσα το σύστημα ώστε να υπάρχουν γιατροί για τον... προσωπικό γιατρό». 

Ο ιατρικός κόσμος της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει ότι απαιτείται πλήρη εφαρμογή του νόμου για τον προσωπικό γιατρό με δυνατότητα των πολιτών να επιλέξουν μεταξύ όλων των γιατρών του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φροντίδα για τον λαιμό, χωρίς ζάχαρη






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly