Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Χιλιάδες απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις σε φαρμακευτικούς κολοσσούς

31/1/2023 8:55:11 μμ
Επικαλούνται τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και τις αλλαγές που επέφερε η νόσος Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε τροχιά απολύσεων και συνταξιοδοτήσεων μπαίνουν δεκάδες φαρμακευτικοί κολοσσοί εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει τόσο η πανδημία όσο και τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, η εταιρεία Philips, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών, βάζει στο στόχαστρο άλλες 6.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε η ανάκληση 5,5 εκατομμυρίων αναπνευστικών συσκευών αλλά και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού. Παράλληλα, με την ανακοίνωση της έκθεσης κερδών της για το 2022, η Philips παρουσίασε μια σειρά από επιχειρησιακές αλλαγές με στόχο τη μείωση του κόστους και την αναμόρφωση των εσόδων. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Roy Jakobs χαρακτήρισε «δύσκολη αλλά αναγκαία». Η Philips έχει περικόψει σχεδόν το 13% του εργατικού της δυναμικού, το οποίο στην πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της ανερχόταν σε 78.000 εργαζομένους.

Στη Sanofi εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθώς η εταιρεία έχει σταθμίσει τις δραστηριότητές της σε δύο εργοστάσια εμβολίων στο εξωτερικό. Επικαλούμενη τις εξελίξεις που επέφερε η νόσος Covid-19, εκπρόσωπος της Sanofi στην Ινδία δήλωσε στο Fierce Pharma ότι «ορισμένες δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις Medchal και Muppireddypally κοντά στην πόλη Χιντεραμπάντ δεν είναι πλέον βιώσιμες». Ως αποτέλεσμα, η Sanofi προσφέρει πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης σε όλο το προσωπικό των εγκαταστάσεων παραγωγής. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 800 εργαζομένους, ανέφερε το Reuters. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις παρασκευάζουν εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β, της διφθερίτιδας και του τετάνου και διαθέτουν επίσης μονάδες συσκευασίας ινσουλίνης.

Επίσης, ήδη αυτήν την εβδομάδα, η Amgen επιβεβαίωσε ότι περικόπτει περίπου 300 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη βιομηχανία φαρμάκων.

Ακόμη, τον Ιανουάριο, η Abzena μια φαρμακευτική εταιρεία που παράγει φαρμακευτικά αντισώματα απέλυσε 66 υπαλλήλους στο Σαν Ντιέγκο, ενώ η Catalent θα απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους στις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Τέξας, το Μέριλαντ και την Ιντιάνα. Και, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από αυτό, η Novartis περιέκοψε 285 θέσεις εργασίας σε τρεις εγκαταστάσεις στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό μεταξύ των μικρότερων βιοτεχνολογικών εταιρειών, με τη Fierce Biotech να έχει μετρήσει 119 περιπτώσεις εταιρειών που περιέκοψαν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην απόλυση άνω των 200 υπαλλήλων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού management
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023


Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες με τα υψηλότερα έσοδα το 2023
Και οι μεγάλες ανατροπές
Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Τιμητική Διάκριση στο ετήσιο φαρμακευτικό συνέδριο Hellas Pharm
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Novo Nordisk Hellas: 1ο Αριστείο για την εκστρατεία «ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ»!
Διάκριση στο 14ο Συνέδριο της ΕΕΦαΜ
KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας