Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Χειμερινό Σχολείο Γηριατρικής

2/12/2016 11:48:58 πμ
Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 



Οι πτώσεις στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολύ συχνές καταστάσεις και έχουν ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους. Συνοδεύονται από παρατεταμένες νοσηλείες, έκπτωση της λειτουργικής ικανότητας του ατόμου και αυξημένη θνησιμότητα. Πολύ συχνά δεν αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα και η επικινδυνότητα τους από τους επαγγελματίες υγείας και προσπερνιόνται χωρίς να διερευνηθούν επαρκώς και σε βάθος θεωρούμενες ως φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης.


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διερεύνηση και διαχείριση κινδύνου πτώσεων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016, που σκοπό έχει να προσφέρει μια πολυδιάστατη προσέγγιση του προβλήματος, ενισχύοντας τις γνώσεις και δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας, ενώ επιπρόσθετα προτείνει παρεμβάσεις και εργαλεία διερεύνησης του κινδύνου αυτού. Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι το Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos στην οδό Μιχαλακοπουλου 114 στην Αθήνα.


Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που έχουν ενδιαφέρον και εργάζονται με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό για συζήτηση με τους ομιλητές και τα μέλη της εταιρείας το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μετά τις 17.30. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eemeg.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους