Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ

28/4/2025 6:57:51 μμ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες για συνταγογραφήσεις φαρμάκων εν αγνοία τόσο των γιατρών που φαίνονται ως συνταγογράφοι όσο και των πολιτών, στο ΑΜΚΑ των οποίων γράφτηκαν οι συνταγές.


Η ΗΔΙΚΑ δηλώνει ότι λαμβάνει όλα τα τεχνικά μέτρα που απαιτούνται για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) και διενεργεί συνεχώς ελέγχους, ωστόσο συνιστά στους γιατρούς την αλλαγή των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ «για τη δική σας προστασία από κακόβουλες ενέργειες τρίτων». Επιπλέον ζητά να προτρέπουν τους ασθενείς τους να ενεργοποιούν την άυλη συνταγογράφηση, ώστε να εντοπίζονται άμεσα τυχόν παράνομες συνταγογραφήσεις.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πριν από δύο περίπου εβδομάδες, 72χρονος κατήγγειλε ότι του έχουν συνταγογραφηθεί 40 κουτιά γνωστών ηρεμιστικών φαρμάκων, μέσα σε δύο μέρες και από δύο διαφορετικούς γιατρούς και την περασμένη Παρασκευή 25/04, γράφτηκαν σε άλλον ασφαλισμένο 230 κουτιά μέσα σε μόλις λίγες ώρες από γιατρό παθολόγο της Αθήνας. Οι συνταγές μάλιστα εκτελέστηκαν σε φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με τον γιατρό να μιλά για ξεκάθαρη απάτη, αρνούμενος ότι έχει ο ίδιος γράψει τις εν λόγω συνταγές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τα 300 χιλ. φάρμακα που καταχωρήθηκαν πανευρωπαϊκά, τα 6,5 χιλ. αφορούν την Ελλάδα
Όσες εκτελέστηκαν θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε το υπουργείο






Σχετικά άρθρα

Ην. Βασίλειο: Κατασχέθηκαν 2000 δόσεις παράνομων GLP-1 φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Σύσσωμες οι εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ε.Ε. διαμαρτύρονται
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα