Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Έρχεται ο έξυπνος ιατρικός φάκελος

19/11/2015 2:27:51 μμ
Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο έτος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η δημιουργία του ιατρικού φακέλου και η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στη διαχείριση της υγείας τους, βρίσκεται στα σχέδια της Ηλεκτρoνικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Αναστάσιο Τάγαρη, όπως τόνισε χθες, μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, «σχεδιάζουμε τον ιατρικό φάκελο των ασθενών και θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο φάκελο αυτό. Μάλιστα ο ασθενής θα μπορεί να καθορίζει ποιος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού του φακέλου, δίνοντας τη συγκατάθεσή του στο γιατρό που επιθυμεί».

Το επόμενο βήμα, ανακοίνωσε ο κ. Τάγαρης, είναι η ενημέρωση των ασθενών με μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο e-mail τους για τα φάρμακα που συνταγογραφούνται στο βιβλιάριό τους. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται για τις εξετάσεις που γράφονται και εκτελούνται, αλλά και για τα ηλεκτρονικά ραντεβού που κλείνονται με τα στοιχεία και το ΑΜΚΑ των ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, στα σχέδια της ΗΔΙΚΑ είναι και η δημιουργία Μητρώου Χρονίως Πασχόντων, ενώ δεν απέκλεισε τη μελλοντική δημιουργία διαδικτυακού φόρουμ επικοινωνίας ασθενών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Του πιστοποιημένου παρόχου Softone Impact
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά