Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χαράτσι σε ποτά και τσιγάρα για χάρη της Υγείας

19/3/2015 10:33:36 πμ
Έτσι θα μπορεί να μειωθεί η συμμετοχή των χαμηλών εισοδημάτων και στα φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Νέο «χαράτσι» σε ποτά και τσιγάρα εξετάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει ανάγκες στον χώρο της Υγείας. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, διευκρινίζοντας ότι τα έσοδα από την πρόσθετη φορολόγηση ποτών και τσιγάρων θα κατευθυνθούν στην Υγεία.

Το υπουργείο Υγείας από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνού διεκδικεί ποσό μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων, προκειμένου να μειώσει τη συμμετοχή των χαμηλών εισοδημάτων και στα φάρμακα.

Σήμερα η συνολική φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα πλησιάζει το 86% τη μέσης λιανικής τιμής, ενώ στο λεπτοκομμένο καπνό (στριφτά τσιγάρα) ξεπερνά το 92%. Από την άλλη πλευρά, οι φόροι από τα καπνικά παραμένουν μία τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τη χώρα. Συγκεκριμένα, το 2013 διαμορφώθηκαν σε περίπου 3,2 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. ευρώ το 2012 και 3,8 δισ. ευρώ το 2011.


 

Στο μεταξύ, κατά τις χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών, οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση.

 

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μια ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.

 


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές
Για ορατή αύξηση όγκου και επαναφορά του νεανικού δερματικού ιστού






Σχετικά άρθρα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ελλείψεις φαρμάκων
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος
ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις