Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Χαράτσι 25 ευρώ για κάθε νοσηλεία από την 1-01-2014

25/9/2013 11:19:27 πμ
Έντονη αντίδραση των γιατρών που ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΧαράτσι που αγγίζει τα 25 ευρώ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για τους ασθενείς που θα εισάγονται για νοσηλεία στα κρατικά νοσοκομεία ανακοίνωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.

 

Όπως είπε, το χαράτσι δεν θα ισχύσει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία ή τα επείγοντα περιστατικά, αφού εκεί οι ασθενείς πληρώνουν ήδη εισιτήριο 5 ευρώ.


 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το μέτρο είναι μνημονιακή υποχρέωση και έχει ψηφιστεί στην Βουλή ήδη από το Νοέμβριο του 2012, ωστόσο τους τελευταίους 3 μήνες όπου έχει αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας διαβεβαίωνε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την τρόικα, ώστε να αποφευχθεί αυτός ο νέος φόρος για τους ασφαλισμένους.

Επιπλέον το εξωφρενικό χαράτσι μπαίνει σε ισχύ τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στα σπάργανα η πρωτοβάθμια περίθαλψη και το ΕΣΥ αποτελεί για όλους τους ασθενείς μονόδρομο.

 

Πάντως ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ εξαιρούνται οι χρόνιοι πάσχοντες.


Μετά από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να ενσκήψουν πάνω στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν τα θύματα στο χώρο της υγείας που με την περιοριστική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου ολοένα αυξάνονται.

Είναι απαράδεκτο να αναζητούμε από τους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν σήμερα και «το γάλα των παιδιών τους» να πληρώνουν 25 ευρώ με την είσοδό τους στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτο να μην έχουν την ευχέρεια όλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) να λαμβάνουν υπηρεσίες από τις Δημόσιες δομές υγείας.

Είναι αδιανόητο οι πολίτες να πληρώνουν το τίμημα με το υστέρημά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την περίθαλψη του λαού που τόσα χρόνια οι επιτήδειοι και έμποροι της υγείας, την εκμεταλλεύτηκαν και εγκλημάτησαν σε βάρος της.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με απόφασή του, ο ΕΜΑ ζητά από όλους τους ΚΑΚ δοκιμές στα σκευάσματα
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη


Σχετικά άρθρα

Όλα τα φάρμακα μετφορμίνης πρέπει να ελέγχονται για νιτροζαμίνες
Με απόφασή του, ο ΕΜΑ ζητά από όλους τους ΚΑΚ δοκιμές στα σκευάσματα
CHMP: H δεσλοραταδίνη της Ratiopharm GmbH να γίνει ΜΗΣΥΦΑ
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη
Ε.Ε.: Εξασφάλισε δόσεις από το εμβόλιο της Janssen
Η σύμβαση αφορά την προμήθεια εμβολίων για 200 εκατομμύρια άτομα
Για γάντια, μάσκες και φάρμακα η Ευρώπη εξαρτάται από τρίτες χώρες
Κάτι που είναι αδιανόητο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ Μ. Χειμώνα