Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χανιά: Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων επιδεινώνεται με την τουριστική κίνηση

28/6/2022 12:20:30 πμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιδεινώνεται το πρόβλημα των ελλείψεων βασικών φαρμάκων και μάλιστα ορισμένων που δεν έχουν γενόσημο στα Χανιά, με τον πρόεδρο του οικείου συλλόγου Μανώλη Κατσαράκη να τονίζει ότι «εξαφανίζονται» κολλύρια για το γλαύκωμα αλλά και σκευάσματα για ψυχικές ασθένειες. 

Μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο (Zarpa Radio 89,6), ο πρόεδρος είπε: «Το πρόβλημα χρονίζει, μπορεί να γίνεται και χειρότερο για κάποια από αυτά τα φάρμακα. Με αφορμή την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει λόγω τουριστικής επισκεψιμότητας, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται χειρότερα από ό,τι το περασμένο διάστημα. Αυτό το εισπράττουμε από τα φαρμακεία και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ορίζοντα, παρά τις προτάσεις που έχουμε κάνει».

Ο ίδιος σχολίασε και το γεγονός ότι μόνο ένα φαρμακείο παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλον τον καλλικρατικό Δήμο Χανίων, επισημαίνοντας ότι ο Σύλλογος έχει αυξήσει τον αριθμό των φαρμακείων που μένουν ανοιχτά στον δήμο μέχρι τις 10 το βράδυ, αλλά μετά δεν υπάρχει ζήτηση ούτε για αυτό το ένα που μένει ανοιχτό. «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια σύσταση από τα μέλη μας ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να εξετάσουμε όμως την πιθανότητα να μένουν περισσότερες ώρες ανοιχτά κάποια φαρμακεία», τόνισε ο πρόεδρος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο