Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η υγεία στην ψηφιακή εποχή κινδυνεύει

21/11/2019 3:59:55 μμ
Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα προστασίας των πολιτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάγκη μιας στενής διασυνοριακής συνεργασίας με τεχνολογίες που προστατεύουν τις πληροφορίες για την υγεία προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών ζητά ο επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιανάκος, καθώς «η απάτη και η διαφθορά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην ψηφιακή εποχή δεν σταματούν στα εθνικά σύνορα».

Κατά τη διάρκεια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου του EHFCN, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας με θέμα: «Bytes χωρίς σύνορα: πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της διαφθοράς στην ψηφιακή εποχή», συμμετείχαν περισσότεροι από 150 κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της πολιτικής της υγείας από ολόκληρη την Ε.Ε. και πέρα από αυτήν.

Το συνέδριο έθεσε τη βάση για συζήτηση όσον αφορά το μέλλον και για λύσεις μέσα από τη διαδραστική συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου με τους Εθνικούς Φορείς μέλη του και την GKV-Spitzenverband, τη Γερμανική Εθνική Ένωση Ταμείων Ασφάλισης Υγείας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες εξέτασαν τον κρίσιμο ρόλο τους σε αυτόν τον αγώνα. Επίσης, συζήτησαν τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης και της διαφθοράς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο σημερινό ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο αλλά και τους κινδύνους για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων μας. Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προστασία των πληροφοριών για την υγεία και την ασφάλεια των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος, ως Πρόεδρος του EHFCN, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συστηματική καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και της σπατάλης συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ώστε οι πολίτες να έχουν ουσιαστική πρόσβαση στις υπηρεσίες περίθαλψης και εμπιστοσύνη στην ακέραιη λειτουργία των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης».

Η Δρ Doris Pfeiffer, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της GKV Spitzenverband, τόνισε: «Σήμερα η E-Health, τα Big Data ή η Artificial Intelligence αποτελούν μέρος ενός σύγχρονου συστήματος υγείας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε τέτοιες καινοτόμες προσεγγίσεις όχι μόνο για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς».

Το βραβείο "EHFCN Νέες δράσεις και Καινοτομία 2019" απονεμήθηκε: α) Στον ΕΟΠΥΥ με την αποκάλυψη απάτης με χρήση δεδομένων και ηλεκτρονικών εργαλείων του Μητρώου Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του και β) στην IGAS «Antifraud Unit» (Πορτογαλία) για την παρουσίαση της νέας Μονάδας κατά της Διαφθοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του