Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Η τηλεόραση κατακλύζεται από διαφημίσεις επικίνδυνων σκευασμάτων

4/10/2017 1:04:39 μμ
Καταγγελία του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Ροδόλφου Μορώνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανεξέλεγκτη είναι η τηλεοπτική διαφήμιση επικίνδυνων παραϊατρικών σκευασμάτων που δεν έχουν καν την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφο Μορώνη.


Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής έθιξε το ζήτημα της τηλεοπτικής προβολής προϊόντων αγνώστου προελεύσεως που εμφανίζονται ως δήθεν ελιξήρια νεότητας και πέραν της παραπλάνησης των τηλεθεατών ενδεχομένως να αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.


«Θα έπρεπε να υπάρξει νομοθεσία για να απαγορεύσουμε την τηλεοπτική μετάδοση των σκευασμάτων αυτών» είπε ο κ. Μορώνης και υπογράμμισε: «Ως ΕΣΡ δεν έχουμε αρμοδιότητα να απαγορεύσουμε τις διαφημίσεις προϊόντων που δεν έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, παρά μόνο να κάνουμε συστάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς που τα προβάλουν».

 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με πρόεδρο και πάλι τον Χ. Κετσιμπάση






Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη