Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

H Servier ολοκληρώνει την εξαγορά του κλάδου ογκολογίας της Shire

26/9/2018 2:55:57 μμ
Στα 2,4 δισ. δολάρια η συναλλαγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική εταιρεία Servier ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ήδη αναγγελθείσας εξαγοράς του κλάδου ογκολογίας της Shire μετά την κανονιστική έγκριση. Η συναλλαγή, ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, θα επιτρέψει στη Servier να αποκτήσει άμεσα εμπορική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων ογκολογίας που διαθέτει στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ήδη ο Όμιλος.


Παράλληλα, με δύο συνεργασίες που αναπτύσσονται στην παρούσα φάση στον τομέα της ανοσο-ογκολογίας, η Servier εξαγόρασε τον κλάδο ογκολογίας της Shire συμπεριλαμβανομένων και δύο προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, των ONCASPAR® και ONIVYDE®.


«Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων του Ομίλου Servier», δήλωσε ο πρόεδρος της Servier, Olivier Laureau. «Η εξαγορά σηματοδοτεί την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της Servier στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου – τις Ηνωμένες Πολιτείες – ενώ ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των ογκολογικών φαρμάκων της. Αποτελεί μέρος της διττής στρατηγικής της Servier: να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμα φάρμακα σε έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών σε όλο τον κόσμο και να αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της ογκολογίας παγκοσμίως».

Στις ΗΠΑ, η διακίνηση των προϊόντων της Servier θα πραγματοποιείται από τη νέα θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, Servier Pharmaceuticals LLC (Boston), η οποία στελεχώνεται από 80 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και εργαζόμενων που μετέβησαν από τη Shire στη Servier. Τη διεύθυνση της Servier Pharmaceuticals θα αναλάβει ο David K. Lee, ο οποίος ήταν επικεφαλής των Τομέων Γενετικών Παθήσεων και Ογκολογίας της Shire.


Η θυγατρική θα συνεχίσει να διακινεί το ONCASPAR® στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο διπλός στόχος της Servier Pharmaceuticals είναι να αναπτύξει ισχυρή παρουσία σε επίπεδο πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες με βάση το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Servier και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου, να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα προϊόντα, τα οποία είτε ήδη κυκλοφορούν είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.


Στις υπόλοιπες χώρες πέραν των ΗΠΑ, περίπου 75 εργαζόμενοι από τη Shire αναμένεται να ενταχθούν στην οργανωτική δομή της Servier και να συνεχίσουν να είναι υπεύθυνοι για την προώθηση των ONCASPAR® και ONIVYDE® σύμφωνα με την εκάστοτε τοπική νομοθεσία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες


Σχετικά άρθρα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ δίπλα στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Ανακαίνισε τους χώρους φιλοξενίας του Ιδρύματος
ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία