Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χ. Παπανικολάου: Ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα πίσω απο το πολυνομοσχέδιο

14/4/2014 3:32:44 μμ
Σκοπιμότητες διακρίνει η γ.γ Δημόσιας Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Για εξυπηρέτηση ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων για τις τεράστιες αλλαγές που έφερε το πολυνομοσχέδιο στην λειτουργία των φαρμακείων και την πώληση φαρμάκων κατηγόρησε την τρόικα η γενική γραμματέας Δημόσιας  Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", την Κυριακή 13 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Παπανικολάου τονίζει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της:

"Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που απαιτήθηκαν για τη λειτουργία των φαρμακείων μέσα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επειδή συμμετείχα στη διαδικασία και με τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, διαπίστωσα όχι μόνο άγνοια, αλλά και ανεξήγητη αδυναμία αντικειμενικής ανάλυσης των συνθηκών λειτουργίαςτης φαρμακευτικής αγοράς στη χώρα μας. Οι αλλαγές που τελικά επιβλήθηκαν δεν ευνοούν ούτε τον ανταγωνισμό,ούτε διευκολύνουν την πρόσβαση σε φθηνότερα φάρμακα, εφόσον πρόκειται για μια ρυθμισμένη αγορά με ένα διατιμημένο προϊόν. Ολα αυτά οδηγούν εύκολα στο συμπέρασμα ότι εξυπηρετούν και κάποιες άλλες σκοπιμότητες μέσα από αυτή την ατεκμηρίωτη αδιαλλαξία".


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την κατάρτισή τους προωθεί ο Π.Ο.Υ. και η FIP
Ενσωματώνει στο νέο σχέδιο και τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά