Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Π.Ε.Φ. προσφέρει δωρεάν φάρμακα για άπορους και ανασφάλιστους

22/10/2014 12:28:08 μμ
Θα διατίθενται από το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Καθημερινή προμήθεια φαρμάκων εξασφαλίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) στο Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί στην Πλάκα, προκειμένου άνθρωποι που βρέθηκαν στο εργασιακό περιθώριο να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους εντελώς δωρεάν.

 


Η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν σχετικής ιατρικής συνταγογράφησης, αφού προηγουμένως οι δικαιούχοι έχουν πιστοποιήσει στην κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την ένταξή τους στις κατηγορίες των άστεγων, ανέργων ή ανασφάλιστων.Σκοπός του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ανέργων και ευπαθών ομάδων που κατοικούν στην επικράτεια των συνολικά 145 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η Π.Ε.Φ. ανέλαβε τον αποκλειστικό εφοδιασμό του φαρμακείου με ποιοτικά Ελληνικά Φάρμακα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τα οποία καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και περιλαμβάνουν τόσο συνταγογραφούμενα, όσο και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα.


Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ΒΆ, ο οποίος πραγματοποίησε τον αγιασμό, και του προέδρου της Π.Ε.Φ. Θεόδωρου Τρύφων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΒΆ δήλωσε: «Η Εκκλησία σήμερα βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια με πολύ αγαθές προθέσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε πρόθυμο σύμμαχο την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας».
Ο Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ήταν και θα είναι πάντα αρωγός αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την ανακούφιση και φροντίδα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Συνεχίζοντας, ο κ. Τρύφων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του πληθυσμού της χώρας μας με ποιοτικά ελληνικά φάρμακα. Συνεπώς θέτουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ομπρέλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεσμευόμαστε πως θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, ώστε στην Ελλάδα της Ευρώπης το 2015 να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται Απόλλωνος 36, στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00.
Τηλεφωνικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: 2130174100.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων


Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος