Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Novartis προτείνει τον αποχωρισμό από τη Sandoz

30/8/2022 1:07:30 πμ
Και τη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης εταιρείας γενοσήμων και βιοομοειδών φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωριστεί τη Sandoz και να δημιουργήσει έτσι μια νέα αυτόνομη εταιρεία που θα αποτελεί τη Νο 1 ευρωπαϊκή εταιρεία γενόσημων προϊόντων και έναν παγκόσμιο ηγέτη στα βιοομοειδή.

Η απόσχιση θα γίνει μέσω 100% spin-off, επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων της αλλά και την εστίαση των δύο εταιρειών, Novartis Innovative Medicines και Sandoz, σε ανεξάρτητες αναπτυξιακές στρατηγικές.  Η αυτόνομη Sandoz θα έχει την έδρα της στην Ελβετία, ενώ σημειώνεται ότι έχει ήδη ισχυρή παρουσία σε 100+ χώρες στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο με τις πωλήσεις της το 2021 να ανέρχονται στα 9,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον Joerg Reinhardt, πρόεδρο Δ.Σ. της Novartis «μια απόσχιση 100% είναι προς το συμφέρον των μετόχων, καθώς θα επωφεληθούν από τις πιθανές μελλοντικές επιτυχίες μιας πιο εστιασμένης Novartis και μιας αυτόνομης Sandoz».  
Ο Vas Narasimhan M.D., CEO της Novartis, δήλωσε: «Ο διαχωρισμός της Sandoz θα υποστήριζε περαιτέρω τη στρατηγική της Novartis μας για την οικοδόμηση μιας καινοτόμου εταιρείας φαρμάκων, που θα εστιάζει σε πέντε βασικούς θεραπευτικούς τομείς (σ.σ. αιματολογία, ογκολογία, ανοσολογία, νευροεπιστήμες και καρδιαγγειακά) και θα ενισχύσει τις τεχνολογικές της πλατφόρμες». 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί