Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Η Novartis μια από τις 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

4/11/2013 12:08:41 μμ
Η βράβευση έγινε από το Ινστιτούτο Great Place to Work
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος 

Η Novartis συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 25 Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο από το Ινστιτούτο Great Place to Work®. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί την παγκοσμίως μεγαλύτερη ετήσια μελέτη υπεροχής στο χώρο εργασίας, αναγνωρίζοντας τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες όσον αφορά την κουλτούρα του χώρου εργασίας.


 

Η έρευνα εξετάζει τους εργασιακούς χώρους μέσα από πέντε διαστάσεις: αξιοπιστία, σεβασμό και δικαιοσύνη (χαρακτηριστικά της εμπιστοσύνης), καθώς και υπερηφάνεια και συντροφικότητα. Η Novartis κατατάχθηκε σε υψηλή θέση με βάση την υπερηφάνεια των συνεργατών της σχετικά με την εργασία τους, τις ομάδες τους και την οργάνωση. Η εταιρεία έλαβε επίσης καλή βαθμολογία για την αξιοπιστία της και τη συντροφικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Συνολικά, η Novartis έλαβε υψηλή βαθμολογία στον Trust Index®, που μετράει τις αντιλήψεις των εργαζομένων για το εργασιακό τους περιβάλλον.

 


Με περισσότερους από 130.000 εργαζομένους σε 140 χώρες, η Novartis επενδύει σε προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας και καριέρας σε όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας την εμπειρική μάθηση, την καθοδήγηση, την παροχή συμβουλών και την εκπαίδευση. Οι σύνδεσμοι με παγκοσμίως εξέχουσες σχολές επιχειρήσεων και εταιρείες εκπαίδευσης παρέχουν εξαιρετικά προσαρμοσμένες και κορυφαίες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα ταλέντα μας.

 


Η επιλογή της ως μία από τις 25 Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο προέρχεται μετά από βράβευση 11 χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Novartis (Ελλάδα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γερμανία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ισπανία και Βενεζουέλα) και ένταξη τους στους αντίστοιχους τοπικούς καταλόγους του Great Place to Work®.

 


Οι εταιρείες για να είναι κατάλληλες για ένταξη στον Κατάλογο με τις Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο πρέπει να έχουν επιλεγεί για τουλάχιστον πέντε εθνικούς καταλόγους του Great Place to Work®, να έχουν τουλάχιστον 5.000 εργαζομένους παγκοσμίως και τουλάχιστον το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού τους να βρίσκεται εκτός της χώρας όπου εδρεύουν οι εταιρείες.

 

«Αποτελεί σημαντική διάκριση για ολόκληρο τον όμιλο μας μία τέτοια βράβευση, καθώς αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας για τους εργαζομένους» πρόσθεσε ο Γεώργιος Γκόλιας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Novartis Hellas.

 

Η Novartis ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους υγεία μέσω του «Be Healthy», του παγκοσμίου προγράμματος υγείας και ευεξίας της εταιρείας, το οποίο αναγνωρίστηκε από το Great Place to Work® ως "Βέλτιστη Πρακτική για τους Ανθρώπους.”

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της εβδομάδας «Be Healthy», η Novartis Hellas διοργάνωσε και φέτος μια πληθώρα δραστηριοτήτων για την προαγωγή της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν και οι ακόλουθες:

 

  •  Πρόγραμμα και Ιατρεία διακοπής καπνίσματος από ειδικό ιατρό Πνευμονολόγο
  •  Οργάνωση εταιρικών ομαδικών δραστηριοτήτων με πεζοπορία βουνού,
  •  Συμμετοχή στον Κλασσικό Μαραθώνιο και στον Ημι-Μαραθώνιο,
  •  Συμβουλές από διατροφολόγο για ισορροπημένη διατροφή,
  •  Τεστ μνήμης για τη διάγνωση και έγκαιρη πρόληψη για τη νόσο Alzheimer
  •  Προγράμματα well-being counseling για παροχή συμβουλευτικής με στόχο τη διαχείριση θεμάτων,
  • Ασκήσεις stretching & anti-stress στα γραφεία της εταιρείας
  • Μαθήματα χορού και pilates για τους υπαλλήλους σε διαμορφωμένους χώρους της εταιρείας
  • Δημιουργία αθλητικών ομάδων

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο 3ο συνέδριο Future of Work της Boussias events
Από δύο κορυφαίους Οργανισμούς


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα