Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Novartis «επιστρέφει» στη Roche τις μετοχές της

9/11/2021 7:51:30 μμ
Κατέχει το 33% αυτών και τις πουλάει έναντι 20,7 δισ. δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis προχωράει στην πώληση των μετοχών της Roche στην ίδια την εταιρεία έναντι 20,7 δισ. δολαριών για λόγους στρατηγικής.

Ο Vas Narasimhan, διευθύνων σύμβουλος της Novartis, δήλωσε: «Μετά από 20 χρόνια ως μέτοχοι της Roche, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισπράξουμε έσοδα από την επένδυσή μας. Η σημερινή ανακοίνωση είναι συνεπής με τη στρατηγική μας εστίαση και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα έσοδα ανάλογα με τις προτεραιότητές μας στην κατανομή του κεφαλαίου μας με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αξία των δικών μας μετόχων».

Η Novartis είναι μέτοχος της Roche από το Μάιο του 2001 και κατέχει σήμερα ανώνυμες μετοχές αξίας 53,3 εκατ. δολαρίων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 33%. Η επένδυση στη Roche είχε ετήσια απόδοση για τη Novartis περίπου 10,2%, ωστόσο σήμερα η εταιρεία δεν θεωρεί την επένδυση αυτή ως «βασική της δραστηριότητα».
Η εν λόγω συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς απαιτείται η έγκριση των μετόχων της Roche στη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος της να αποκτήσει μετοχές αξίας 500 εκατ. λιρών το 2024






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα