Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

H Nestle επενδύει στην ανάπτυξη αντι-αλλεργικού φαρμάκου

14/11/2018 12:38:58 μμ
Θα είναι η πρώτη θεραπεία από του στόματος για την αλλεργία στα φιστίκια στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε εξαγορά επιπλέον μετοχικού κεφαλαίου στην Aimmune Therapeutics Inc, έναντι 98 εκατ. δολ., προχωρά η Nestle SA, καθώς η φαρμακευτική επιχείρηση προετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση εμπορικής ανάπτυξης σε αλλεργικό φάρμακο κατά των φιστικιών, μέχρι το τέλος του έτους.

 

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αυξάνει το μερίδιο της Nestle στο 19% από 14,5% που κατείχε στις 26 Φεβρουαρίου, με την επένδυση στην Aimmune Therapeutics Inc να ανέρχεται συνολικά στα 273 εκατ. δολάρια.


Παράλληλα, οι δύο επιχειρήσεις προχώρησαν σε επέκταση του διετούς σύμφωνου στρατηγικής ανάπτυξης στο θεραπευτικό μέτωπο των αλλεργιών που αναπτύσσουν οι ασθενείς από την κατανάλωση τροφίμων, για επιπλέον δύο χρόνια.


«Ορισμένοι επενδυτές εξέφραζαν την ανησυχία τους, καθώς εκτιμούσαν πως η Nestle θα αποχωρούσε από την Aimmune, πουλώντας και την αρχική συμμετοχή που διατηρούσε. Ωστόσο, η νέα κίνηση επιβεβαιώνει πως η Nestle επενδύει μακροπρόθεσμα στην φαρμακευτική επιχείρηση», όπως επισημαίνει η Liana Moussatos, αναλύτρια της Wedbush Securities.

Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία στις ΗΠΑ

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, μια αντίδραση του οργανισμού που παρατηρείται όλο και συχνότερα και θα μπορούσε να είναι ακόμα και θανατηφόρα.


Οι αναλυτές «βλέπουν» τεράστιες ευκαιρίες στην ανάπτυξη της δια του στόματος θεραπείας AR101 για την αλλεργία στα φιστίκια, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει και την πρώτη διαθέσιμη θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς.


Η επένδυση της Nestle μέσω της συμμετοχής της στην Aimmune ξεπερνά το προβλεπόμενο στάδιο για την έγκριση και κυκλοφορία του φαρμάκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επισημαίνει ο Chief Executive Officer, Jayson Dallas.


Η Nestle προσπαθεί να εξελιχθεί σε εταιρεία σφαιρικής προσέγγισης σχετικά τη «διατροφή, υγεία και ευεξία», με τη μονάδα Nestle Health Science να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό τον στόχο.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Aimmune, ο γενικός διευθυντής της Nestle Health Science, Greg Behar, θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως διευθυντής.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η εύκολη πρόσβαση στα θεραπευτικά σχήματα για όλους
Αξιολογείται από τον ΕΜΑ


Σχετικά άρθρα

Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF
Για 7η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης
Tikun Europe: Στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης
Ήρθαν με πτήση της Skyserv με τελικό προορισμό την Κόρινθο
H ΕLPEN ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα ακριτικά νησιά της χώρας μας
Και δώρισε έναν καρδιολογικό υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού