Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η LEO Hellas έγινε 60 χρονών!

18/1/2019 12:43:24 μμ
Δίνει θεραπευτικές λύσεις στη δερματολογία και τη θρόμβωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα συμπληρώνει η φαρμακευτική εταιρεία LEO Hellas κατέχοντας εξέχουσα θέση στους τομείς της Δερματολογίας και της Θρόμβωσης, και με διαχρονικές συνεργασίες με σημαντικούς εταίρους σε θέματα παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα. Η LEO Hellas ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1958 ως μια από τις πρώτες 4 θυγατρικές της εταιρείας εκτός Δανίας, και γιόρτασε την επέτειο των 60 χρόνων σε εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβης της Δανίας, κ. Klavs A. Holm, πρόεδροι και εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων ασθενών, πολιτειακοί και ακαδημαϊκοί φορείς, συνεργάτες και εργαζόμενοι της εταιρείας. H LEO Hellas, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσε τη στήριξή της σε 5 φιλανθρωπικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η LEO Hellas δίνει θεραπευτικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, οι δερματικές λοιμώξεις, η ακτινική υπερκεράτωση αλλά και τα προβλήματα θρόμβωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1 στους 5 Έλληνες επωφελείται από τις θεραπείες της LEO σε ετήσια βάση. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα καινοτομίας για τους δερματολόγους και συνεργάζεται με πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα που εμπλέκονται στον τομέα των δερματικών παθήσεων. Επιπρόσθετα, επενδύει στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση της Θρόμβωσης σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους συλλόγους ασθενών.


H συμπλήρωση των 60 χρόνων στην Ελλάδα συμπίπτει με μια σημαντική συγκυρία για την LEO, τη διάθεση δύο καινοτόμων θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς με ψωρίαση όπως τον συνδυασμό τοπικής θεραπείας καλσιποτριόλης/βηταμεθαζόνης σε μορφή αφρού για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευκολία στη χρήση για τους ασθενείς με ήπια/μέτρια ψωρίαση. Επίσης, από τον Ιούλιο οι ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή ψωρίαση έχουν πρόσβαση στον καινοτόμο βιολογικό παράγοντα brodalumab που μπορεί να προσφέρει πλήρη δερματική κάθαρση.


Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η LEO Hellas στέκεται κοντά στην ελληνική κοινωνία με δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ασθενών μέσω ψηφιακών πλατφορμών και social media όπως το MyDerma για την ψωρίαση και το Gate of Thrombs για τη Θρόμβωση. Παράλληλα, συνεργάζεται με Συλλόγους ασθενών και με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις για τη δωρεά φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως πρόσφατα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα Αττικής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας