Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η Κύπρος είπε «ναι» στην καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

18/2/2019 4:41:29 μμ
Να αρθούν τα νομικά κωλύματα στην ΕΕ για τη χρήση της ζητούν οι Ευρωβουλευτές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η ρύθμιση για την καλλιέργεια και την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο.

Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει τώρα στην αδειοδότηση για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης που αναμένεται να θέσει το νησί στον περιφερειακό και παγκόσμιο χάρτη της επιστημονικής έρευνας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την φαρμακοβιομηχανία της χώρας, προσελκύοντας σημαντικές ξένες επενδύσεις με νέες θέσεις εργασίας.

Εντωμεταξύ με ψήφισμα τους οι ευρωβουλευτές καλούν τις εθνικές κυβερνήσεις να άρουν τα νομικά κωλύματα και τα στερεότυπα που εμποδίζουν την αξιοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς στον τομέα της Ιατρικής, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η ευρωβουλευτής Ντουμπράφκα Σούιτσα, που απηύθυνε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν, αναφέρει ότι: «θέλησα να θίξω το ζήτημα, καθώς συμμετέχω στον αγώνα κατά του καρκίνου και έχω παραστεί σε πολλά συνέδρια στην Κροατία, αλλά και στις Βρυξέλλες. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο. Είναι σημαντική η χρήση κάνναβης σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και σε άλλες ασθένειες, για παράδειγμα στην επιληψία, στο Αλτσχάιμερ ή άλλες νευρολογικές παθήσεις».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το akolouthotinagogi.gr απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly