Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η κυβέρνηση Biden ενισχύει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων

14/3/2023 7:08:35 μμ
Προκαλούν όμως αντιδράσεις οι προτάσεις για την τιμολόγησή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα μέτρα για την τιμολόγηση των φαρμάκων προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ έδειξε πρόθυμος για μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα & ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του pharmavoice.com, ο πρόεδρος κατά την παρουσίαση της πρότασής του αναφέρθηκε σε νέες ρυθμίσεις για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που θα συμβάλλουν στη μείωση του πληθωρισμού, μεταξύ των οποίων είναι: α) η αύξηση των φαρμάκων που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις με το ασφαλιστικό σύστημα για την τιμολόγησή τους και β) η μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ του λανσαρίσματος ενός φαρμάκου και της ένταξής του στις διαπραγματεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό περιορίζει τις τιμές των σκευασμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ινσουλίνη, για την οποία απαιτεί να κοστίζει $35 το μήνα για όλους.

Πολλά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προκάλεσαν αντιδράσεις, με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της φαρμακευτικής αγοράς να δηλώνουν ότι οι χαμηλότερες τιμές θα οδηγήσουν σε μείωση της καινοτομίας και περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε σωτήρια φάρμακα.

Στον αντίποδα, θετικές δείχνουν οι προτάσεις του Τ. Μπάιντεν για μεγάλες επενδύσεις σε οργανισμούς που υποστηρίζουν την ανάπτυξη φαρμάκων. Ενδεικτικά αναφέρονται: 20 εκατ. δολάρια σε προγράμματα του CDC και του FDA για την ετοιμότητα σε μελλοντικές πανδημίες, 9 εκατ. δολάρια για έναν νέο μηχανισμό πληρωμής για τα αντιβιοτικά κ.ά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024


Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ