Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η ισότητα στις αμοιβές ξεκινάει από τη φαρμακοβιομηχανία

31/3/2022 12:48:25 πμ
Πρώτη έρχεται η Pfizer που αποτέλεσε παράδειγμα διαφάνειας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνα στις ΗΠΑ για τις διακρίσεις φύλου και φυλής στις αμοιβές των εργαζομένων δείχνει ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη για ισότητα στον εργασιακό χώρο, ωστόσο εξυψώνει τις φαρμακευτικές και τις βιοτεχνολογικές εταιρείες που σημείωσαν ένα πολύ καλό σκορ.

Ειδικότερα, σε γενικές γραμμές οι γυναίκες και οι μη λευκοί εξακολουθούν να πληρώνονται πολύ χαμηλότερα από τους λευκούς άνδρες συναδέλφους τους, γεγονός που εντάθηκε πολύ στα χρόνια της πανδημίας. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών που διεξήγαν την έρευνα, Arjuna Capital και Proxy Impact, εκατομμύρια μειονότητες και γυναίκες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, ενώ εκτιμάται ότι συγκεκριμένα οι γυναίκες έχασαν σχεδόν 40 χρόνια εξέλιξης κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Ωστόσο, στην εν λόγω έρευνα, ο φαρμακευτικός κλάδος καταγράφει τη μικρότερη διαφορά στις αμοιβές, κατά 2,2%, ποσοστό που είναι βελτιωμένο κατά 0,8 από το 2015.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η Pfizer είναι μία από τις εταιρείες που πήρε άριστα, σημειώνοντας το υψηλότερο σκορ ανάμεσα σε 57 εταιρείες που έχουν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις διακρίσεις στις αμοιβές.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η Pfizer αποτελεί παράδειγμα διαφάνειας και βέλτιστων πρακτικών πληροφόρησης, καθώς παρέδωσε πλήρη στοιχεία για τις διαφορές στις αμοιβές των υπαλλήλων της, ενώ ακολουθεί μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία για την ισότητα, στην οποία συμπεριλαμβάνει και τις αμοιβές των ηγετικών στελεχών.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που σημείωσαν το ίδιο υψηλό σκορ με την Pfizer είναι: Mastercard, Bank of New York Mellon, Starbucks, Adobe, American Express και Citigroup. Την ίδια στιγμή η Biogen, όπως και άλλες 26 εταιρείες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, πήρε βαθμό F που δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι έχει μεγάλες διαφορές στις αμοιβές αλλά και ότι δεν δέχτηκε να δώσει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Ο CEO της Proxy Impact Michael Passof τονίζει ότι η διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο έχει οφέλη και έχει δείξει ότι βελτιώνει τις επιδόσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. «Είναι πιο εύκολο να προσελκύσει μια εταιρεία τους top ανθρώπους για μια θέση», σημειώνει και προσθέτει πως οι «εταιρείες που βλέπουν μπροστά, έχουν κατανοήσει ότι η μετρίαση του χάσματος στις αμοιβές θα γίνει κατεστημένο στο μέλλον και λαμβάνουν μέτρα από τώρα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν