Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Χ. Γεωργακόπουλος: Νέος διευθυντής Market Access στον ΣΦΕΕ

18/7/2018 9:14:52 πμ
Προέρχεται από την εταιρεία Leo Pharma
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη θέση του Διευθυντή Market Access του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ανέλαβε ο κύριος Χρίστος Γεωργακόπουλος, προερχόμενος από την εταιρεία Leo Pharma, όπου κατείχε τη θέση του Global Medical Director Thrombosis στη Δανία και προηγουμένως τη θέση του Regional Medical και Market Access Director, επιβλέποντας 79 χώρες.


Ο κύριος Γεωργακόπουλος εντάσσεται σε μια δυναμική ομάδα, η οποία προάγει τις θέσεις του φαρμακευτικού κλάδου με γνώμονα το όφελος των ασθενών.


Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον ακαδημαϊκό και φαρμακευτικό κλάδο, κατείχε τη θέση επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, καθώς και διευθυντικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες (Leo Pharma, Schering-Plough, Actelion, Abbott Laboratories), με ευθύνη στη διαμόρφωση ρυθμιστικών θεμάτων, τη συνεργασία με φορείς, τη συμμετοχή στον σχεδιασμό πολιτικών στον χώρο της Υγείας, το σχεδιασμό κλινικών ερευνών, αλλά και το σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών τιμολόγησης, αποζημίωσης και Market Access.


Είναι κάτοχος PhD in Biochemistry, University of Portsmouth και BSc in Biomedical Sciences, επίσης University of Portsmouth. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.


Ο κύριος Μιχάλης Χειμώνας, γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον Χρίστο στην οικογένεια του ΣΦΕΕ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο για τον κλάδο, όπου η προσπάθεια για ένα καλύτερο και βιώσιμο σύστημα Υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες για τους ασθενείς, αλλά και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στις νέες θεραπείες που έχουν ανάγκη είναι καθημερινή. Ευχόμαστε στον Χρίστο καλή επιτυχία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου
Με τίτλο «Τransforming Pharma Market Access in the AI era»






Σχετικά άρθρα

Supplement Awards 2025: Επιβραβεύουμε υπεύθυνα προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του καταναλωτή
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη
5ο Athens ESG Forum: Από το Όραμα στη Δράση – Ο Χάρτης της Βιώσιμης Μετάβασης
Με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές και πρακτικές λύσεις ESG για βιώσιμες, καινοτόμες και υπεύθυνες φαρμακευτικές επιχειρήσεις
ΣΘΕΒ: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο»
Ενημερωτική εκδήλωση στις 9 Μαΐου στη Λάρισα
Novo Nordisk Hellas: Συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Από την ομάδα της εταιρείας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη / Run to Change Diabetes»