Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Η φαρμακοβιομηχανία ανάμεσα στους κορυφαίους επενδυτές στην Έρευνα & Ανάπτυξη παγκοσμίως

18/12/2023 4:02:31 πμ
Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πίνακα αποτελεσμάτων για τις βιομηχανικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη (Ε&Α) εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων από την ευρωπαϊκή βιομηχανία το 2022 και τη συνέχεια αυτής της τάσης και το 2023 με τους ειδικούς να μιλούν για «στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας».


Σύμφωνα με τον πίνακα, ο τομέας της υγείας αποτελεί πάνω από το 1/5 των παγκόσμιων επενδύσεων στην Ε&Α και συγκεντρώνει τις περισσότερες εταιρείες μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών στην Ε&Α παγκοσμίως. Ο τομέας αυτός σημείωσε σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις νέες εταιρείες βιοτεχνολογίας, που προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ. Οι επενδύσεις από φαρμακευτικές εταιρείες της Ε.Ε. αυξήθηκαν με παρόμοιο ρυθμό με τις αμερικανικές εταιρείες, αλλά παραμένουν περίπου στο ήμισυ του επιπέδου των επενδύσεών τους στην Ε&Α.


Πάντως η Ε.Ε. σημειώνει υψηλότερο βαθμό ποικιλομορφίας στην εκπροσώπηση των επενδυτών απ' ό,τι στις ΗΠΑ, με τον τομέα της υγείας να αντιπροσωπεύει το 19,7% των επενδύσεων και να βρίσκεται στη 2η θέση, μετά την αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης καταγράφεται ότι το 18% των 1000 κορυφαίων επενδυτών στην Ε&Α της Ε.Ε. είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων περίπου τα 2/3 προέρχονται από τον τομέα της υγείας.


'Αξιο αναφοράς είναι τέλος ότι οι επιχειρήσεις της Ε.Ε. (όλων των κλάδων) επέδειξαν αξιοσημείωτη προσήλωση στην περιβαλλοντική ευθύνη καθ' όλη τη διάρκεια της αναλυόμενης περιόδου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη