Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Δημιουργώντας μια όμορφη ανάμνηση γύρω από το παιδικό φαγητό
Βοηθήστε τους γονείς με παιδιά που φοβούνται να τραφούν
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα CLAWBACK & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
Οι προτάσεις της φαρμακοβιομηχανίας που θα αποσταλούν στην ηγεσία του υπ. Υγείας
Χωρίς φαρμακοποιό το νέο ΔΣ του ΕΟΦ
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον ΦΣΑ


Η φαρμακευτική αγορά θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2023

30/10/2019 3:11:00 μμ
Κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες απαιτούν μέρος της πίτας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2023, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3-6% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό το τεράστιο νούμερο είναι ο λόγος που ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple, η Microsoft και η Amazon επιδιώκουν να εισέλθουν δυναμικά στην κερδοφόρα αυτή αγορά και μάλιστα με μεγάλες φιλοδοξίες: να βρουν νέους τομείς ανάπτυξης και να αλλάξουν τα δεδομένα στην υγεία και την περίθαλψη. Δεν μπορούν όμως να τα καταφέρουν μόνες τους και γι' αυτό συνεργάζονται με μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δυνατότητές τους.
Κύριοι στόχοι αυτών των συνεργασιών είναι:
  • να επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων φαρμάκων
  • να μειωθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης
  • να αναπτυχθούν πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη θεραπεία ασθενειών.

Παραδείγματα τέτοιων συνεργασιών

  • Sanofi & Google: Θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο εργαστήριο που θα συνδυάσει τις τεχνολογικές γνώσεις και τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων της Google με τα δεδομένα για την υγεία της Sanofi, ώστε να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται και χορηγούνται τα φάρμακα αλλά και οι υπηρεσίες υγείας.
  • AstraZeneca & η βρετανική Benevolent AI3: Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, επιδιώκουν να κατανοήσουν τους υποκείμενους μηχανισμούς της χρόνιας νεφροπάθειας και της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης (IPF), προκειμένου να εντοπίσουν νέους πιθανούς στόχους φαρμάκων.
  • Oxford Biomedica & Microsoft: Στόχος της συμφωνίας είναι να βελτιωθεί ο τρόπος χορήγησης γονιδιακών και κυτταρικών θεραπειών. Η Oxford Biomedica θα εντάξει μεγάλο όγκο δεδομένων στην έξυπνη πλατφόρμα cloud της Microsoft Azure για να αναλυθούν και έτσι να αναπτυχθούν υπολογιστικά μοντέλα και νέοι αλγόριθμοι που θα οδηγήσουν στην παροχή μακροχρόνιων και οριστικών θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.
  • Adaptive Biotechnologies & Microsoft: Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη ενός τεστ αίματος που διαβάζει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου και ανιχνεύει ποικιλία ασθενειών.
  • AbbVie & Calico: Η συνεργασία αφορά την αναζήτηση νέων θεραπειών για παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο νευροεκφυλισμός και ο καρκίνος, με στόχο την αναστροφή της διαδικασίας της γήρανσης και την αύξηση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής.
'Aξιες αναφοράς είναι ακόμα οι συνεργασίες της GSK με την 23andMe (εταιρεία γονιδιωματικών τεστ), της Apple με την Johnson & Johnson για το νέο Apple Watch που θα κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και οι στρατηγικές συνεργασίες της Verily (θυγατρική της Google) με τις Novartis, Sanofi, Otsuka και Pfizer για τον εντοπισμό πιθανών συμμετεχόντων σε κλινικές έρευνες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη φαρμακευτική εταιρεία Bayer
Φαρμακεία στις ΗΠΑ ήδη συνεργάζονται με την Google για την ανακύκλωση φαρμάκων


Σχετικά άρθρα

Viatris: Η επωνυμία της νέας φαρμακευτικής εταιρείας των Pfizer και Mylan
Η σύμπραξη αναμένεται στα μέσα της επόμενης χρόνιας
ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Συμμετοχή στο Athens Marathon 2019
Διάκριση για δύο μαραθωνοδρόμους του
DEMO-Mylan: Ξεκινούν συνεργασία στον τομέα της θεραπευτικής ογκολογίας
Για το βιο-ομοειδές της τραστουζουμάμπης
Ξεκινάει ο διάλογος για το clawback και τη φαρμακευτική δαπάνη
Ειδική Ημερίδα διοργανώνουν ο ΣΑΦΕΕ και η ΠΕΦ στις 14 Νοεμβρίου στο Divani Caravel