Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φ.Σ. Ηρακλείου: Ψήφισμα για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
«Θα δημιουργηθούν ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας»
Δη.Ε.Φ.: Η σύνθεση του Δ.Σ. του ΦΣΑ πρέπει να βασιστεί στα αποτελέσματα της κάλπης
Διαφορετικά, ο Αδαμάντιος Ψαριανός θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επένδυσε 70 εκατ. ευρώ στις κλινικές δοκιμές
Και γιόρτασε 25 χρόνια λειτουργίας του Ερευνητικού της Κέντρου

Η φαρμακευτική αγορά θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2023

30/10/2019 3:11:00 μμ
Κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες απαιτούν μέρος της πίτας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2023, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3-6% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό το τεράστιο νούμερο είναι ο λόγος που ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple, η Microsoft και η Amazon επιδιώκουν να εισέλθουν δυναμικά στην κερδοφόρα αυτή αγορά και μάλιστα με μεγάλες φιλοδοξίες: να βρουν νέους τομείς ανάπτυξης και να αλλάξουν τα δεδομένα στην υγεία και την περίθαλψη. Δεν μπορούν όμως να τα καταφέρουν μόνες τους και γι' αυτό συνεργάζονται με μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δυνατότητές τους.
Κύριοι στόχοι αυτών των συνεργασιών είναι:
  • να επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων φαρμάκων
  • να μειωθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης
  • να αναπτυχθούν πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη θεραπεία ασθενειών.

Παραδείγματα τέτοιων συνεργασιών

  • Sanofi & Google: Θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο εργαστήριο που θα συνδυάσει τις τεχνολογικές γνώσεις και τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων της Google με τα δεδομένα για την υγεία της Sanofi, ώστε να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται και χορηγούνται τα φάρμακα αλλά και οι υπηρεσίες υγείας.
  • AstraZeneca & η βρετανική Benevolent AI3: Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, επιδιώκουν να κατανοήσουν τους υποκείμενους μηχανισμούς της χρόνιας νεφροπάθειας και της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης (IPF), προκειμένου να εντοπίσουν νέους πιθανούς στόχους φαρμάκων.
  • Oxford Biomedica & Microsoft: Στόχος της συμφωνίας είναι να βελτιωθεί ο τρόπος χορήγησης γονιδιακών και κυτταρικών θεραπειών. Η Oxford Biomedica θα εντάξει μεγάλο όγκο δεδομένων στην έξυπνη πλατφόρμα cloud της Microsoft Azure για να αναλυθούν και έτσι να αναπτυχθούν υπολογιστικά μοντέλα και νέοι αλγόριθμοι που θα οδηγήσουν στην παροχή μακροχρόνιων και οριστικών θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.
  • Adaptive Biotechnologies & Microsoft: Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη ενός τεστ αίματος που διαβάζει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου και ανιχνεύει ποικιλία ασθενειών.
  • AbbVie & Calico: Η συνεργασία αφορά την αναζήτηση νέων θεραπειών για παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο νευροεκφυλισμός και ο καρκίνος, με στόχο την αναστροφή της διαδικασίας της γήρανσης και την αύξηση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής.
'Aξιες αναφοράς είναι ακόμα οι συνεργασίες της GSK με την 23andMe (εταιρεία γονιδιωματικών τεστ), της Apple με την Johnson & Johnson για το νέο Apple Watch που θα κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και οι στρατηγικές συνεργασίες της Verily (θυγατρική της Google) με τις Novartis, Sanofi, Otsuka και Pfizer για τον εντοπισμό πιθανών συμμετεχόντων σε κλινικές έρευνες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την επιστήμη και την τεχνολογία
Μια αντιστοίχιση της συνταγογράφησης ΗΔΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΕΟΦ θα αναδείξει εάν υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά των παραγωγών, σημειώνει


Σχετικά άρθρα

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επένδυσε 70 εκατ. ευρώ στις κλινικές δοκιμές
Και γιόρτασε 25 χρόνια λειτουργίας του Ερευνητικού της Κέντρου
Όμιλος LELOS GROUP: Επένδυση σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στα Ιωάννινα
Ένα νέο, φιλόδοξο project για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φαρμακοποιών
Το υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τη ΣΥΝ.ΦΑ. Ηπείρου για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση «Ελευθερία»
Η θυγατρική του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ διένειμε, μέσα στο 2022, 45 χιλιάδες φιαλίδια εμβολίων
Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια από τη Pharmathen
Για την επιστήμη και την τεχνολογία