Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η FARAN συνεργάζεται με τη STADA Arzneimittel στη Νεφρολογία

7/6/2023 8:53:39 μμ
Για μια καινοτόμο θεραπεία για ασθενείς με IgA-Nεφροπάθεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ επεκτείνει τη συνεργασία της με τη STADA Arzneimittel AG και στον τομέα της Νεφρολογίας με τη διάθεση καινοτόμου θεραπείας για ασθενείς με IgA Nεφροπάθεια, μία ορφανή νόσο που επηρεάζει περίπου 200.000 νεαρούς ενήλικες σε ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη από τον ΕΜΑ ανοσοτροποποιητική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς νεφροπάθειας ανοσοσφαιρίνης Α (IgAN), σε ενήλικες με κίνδυνο γρήγορης προόδου της νόσου, με λόγο πρωτεϊνης-κρεατινίνης ούρων (UPCR) ≥1,5 g/gram.

 Η καινοτόμος φαρμακοτεχνική μορφή του σκευάσματος έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τη δραστική ουσία στην περιοχή του λεπτού εντέρου, όπου εδράζονται οι πλάκες του Peyer και από όπου σύμφωνα με τα κυρίαρχα μοντέλα, πηγάζει η παθογένεια της νόσου. Ο Γενικός Διευθυντής της FARAN, Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε: «Η εταιρεία, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες για καινοτόμες θεραπείες, συνεχώς αναζητά και επιλέγει τα κατάλληλα προϊόντα και προσφέρει αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων. 

Με την επέκταση της συνεργασίας μας με τη STADA εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην κατηγορία της Νεφρολογίας, προσφέροντας μια καινοτόμο θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς με ΙgA Νεφροπάθεια, διαθέσιμη πλέον και για τους Έλληνες ασθενείς». H Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, Γιάννα Σωτηράκου σχολίασε: «Η αυξανόμενη εστίασή μας στα εξειδικευμένα φάρμακα αποσκοπεί στην κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών. Η συνεργασία με τη Faran θα επιτρέψει στη STADA να βελτιώσει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε αυτήν την καινοτόμο αγωγή για τη IgA Νεφροπάθεια».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις