Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η FARAN συνεργάζεται με τη STADA Arzneimittel στη Νεφρολογία

7/6/2023 8:53:39 μμ
Για μια καινοτόμο θεραπεία για ασθενείς με IgA-Nεφροπάθεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ επεκτείνει τη συνεργασία της με τη STADA Arzneimittel AG και στον τομέα της Νεφρολογίας με τη διάθεση καινοτόμου θεραπείας για ασθενείς με IgA Nεφροπάθεια, μία ορφανή νόσο που επηρεάζει περίπου 200.000 νεαρούς ενήλικες σε ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη από τον ΕΜΑ ανοσοτροποποιητική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς νεφροπάθειας ανοσοσφαιρίνης Α (IgAN), σε ενήλικες με κίνδυνο γρήγορης προόδου της νόσου, με λόγο πρωτεϊνης-κρεατινίνης ούρων (UPCR) ≥1,5 g/gram.

 Η καινοτόμος φαρμακοτεχνική μορφή του σκευάσματος έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τη δραστική ουσία στην περιοχή του λεπτού εντέρου, όπου εδράζονται οι πλάκες του Peyer και από όπου σύμφωνα με τα κυρίαρχα μοντέλα, πηγάζει η παθογένεια της νόσου. Ο Γενικός Διευθυντής της FARAN, Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε: «Η εταιρεία, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες για καινοτόμες θεραπείες, συνεχώς αναζητά και επιλέγει τα κατάλληλα προϊόντα και προσφέρει αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων. 

Με την επέκταση της συνεργασίας μας με τη STADA εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην κατηγορία της Νεφρολογίας, προσφέροντας μια καινοτόμο θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς με ΙgA Νεφροπάθεια, διαθέσιμη πλέον και για τους Έλληνες ασθενείς». H Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, Γιάννα Σωτηράκου σχολίασε: «Η αυξανόμενη εστίασή μας στα εξειδικευμένα φάρμακα αποσκοπεί στην κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών. Η συνεργασία με τη Faran θα επιτρέψει στη STADA να βελτιώσει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε αυτήν την καινοτόμο αγωγή για τη IgA Νεφροπάθεια».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί στα φαρμακεία των ΗΠΑ από την Emergent BioSolutions
Γράφουν οι επιστημονικοί Συνεργάτες του Metropolitan General, Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης Καθηγητής Γαστρεντερολογίας & Γεώργιος Μαλγαρινός Γαστρεντερολόγος


Σχετικά άρθρα

Τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βράβευσε η ΠΕΦ
Με αφορμή την εορταστική εκδήλωση για τα 90 της χρόνια
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα
Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Ίδρυμα Novo Nordisk: Επενδύει 127 εκατ. ευρω σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης
Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Η Allergan Aesthetics, εταιρεία της AbbVie, ηγείται μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Με επίκεντρο την «Αισθητική και το Ήθος»