Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στόχος της κυβέρνησης

10/11/2015 10:44:00 πμ
Τι αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9/11, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού και του αναπληρωτή Π. Πολάκη, του γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου και φυσικά αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.)., του γ.γ. Βιομηχανίας, καθώς και των συντονιστών των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.


 

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε έρευνα/καινοτομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων οδήγησε σε κοινά συμπεράσματα που ενισχύουν τη θέση της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση, με προτεραιότητα τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στο ποιοτικό και οικονομικά προσιτό φάρμακο.

 


Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των γενοσήμων είναι το «αγκάθι» που μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει άρση της προστασίας των τιμών των γενοσήμων με ορίζοντα διετίας, οι δανειστές επιμένουν στην άρση κάθε προστασίας, γεγονός που κατακεραυνώνει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το 2022 δεν υπάρχει ανάλυση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς-μέλη
«Μιλάμε ανοιχτά - θεραπεύουμε αποτελεσματικά»






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit