Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 40 Καλύτερα Πανεπιστήμια Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση
Μοιράζεται την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα για τη συνολική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του, σύμφωνα με την κατάταξη THE Impact Rankings 2022
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Η ELPEN στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις

4/10/2021 8:48:17 μμ
Είναι ο επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ELPEN είναι επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece», που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετείχε και στα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2021» που πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη φορά με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, η ELPEN επιβράβευσε την νεοσύστατη επιχείρηση «Gizelis Robotics» για το σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αυτόνομου «made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™. Ειδικότερα, η εταιρεία παρείχε χρηματικό έπαθλο στη συγκεκριμένη start up, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της καινοτομίας. Με τεχνολογίες ξηράς εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, το Robotsafe™ κατασκευάστηκε για εταιρικούς χώρους, αποθήκες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η παράδοση του χρηματικού επάθλου έγινε από τον αντιπρόεδρο της ELPEN, Θ. Τρύφων, ο οποίος δήλωσε: «Επενδύοντας σε ετήσια βάση περισσότερο από το 10% του τζίρου της σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, η ELPEN δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός σε μια πρωτοβουλία που προάγει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας αποτελεί άλλωστε το σημαντικότερο εχέγγυο για την ανάδειξή της σε ένα παραγωγικό και ερευνητικό κόμβο για όλη την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η μέχρι σήμερα η λειτουργία του Elevate Greece έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας λίστας που αποτελείται από 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την οικονομική επιβράβευση, δικτύωση και καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων
8/5/2022 7:37:08 μμΗ επιστήμη στα Bar!
Η φαρμακοποιός Σοφία Παπαδημητρίου στο Pint of Science Greece


Σχετικά άρθρα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022
Bάσει της ετήσιας έρευνας αξιολόγησης του Οργανισμού Great Place to Work®
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.