Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Η ELPEN στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις

4/10/2021 8:48:17 μμ
Είναι ο επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ELPEN είναι επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece», που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετείχε και στα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2021» που πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη φορά με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, η ELPEN επιβράβευσε την νεοσύστατη επιχείρηση «Gizelis Robotics» για το σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αυτόνομου «made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™. Ειδικότερα, η εταιρεία παρείχε χρηματικό έπαθλο στη συγκεκριμένη start up, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της καινοτομίας. Με τεχνολογίες ξηράς εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, το Robotsafe™ κατασκευάστηκε για εταιρικούς χώρους, αποθήκες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η παράδοση του χρηματικού επάθλου έγινε από τον αντιπρόεδρο της ELPEN, Θ. Τρύφων, ο οποίος δήλωσε: «Επενδύοντας σε ετήσια βάση περισσότερο από το 10% του τζίρου της σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, η ELPEN δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός σε μια πρωτοβουλία που προάγει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας αποτελεί άλλωστε το σημαντικότερο εχέγγυο για την ανάδειξή της σε ένα παραγωγικό και ερευνητικό κόμβο για όλη την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η μέχρι σήμερα η λειτουργία του Elevate Greece έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας λίστας που αποτελείται από 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα μέλη των Φ.Σ. Συλλόγων Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας


Σχετικά άρθρα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas