Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Teleperformance Greece: 1000 δωρεάν υπέρηχοι μαστού σε γυναίκες
Με αφορμή τον Οκτώβριο μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Live παρουσίαση Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ & Karabinis Medical για την υπηρεσία HD Corner
Μέσω της πλατφόρμας ΠΕΙΦΑΣΥΝ-Academy
Roche: Νέα «πρωτοποριακή» θεραπεία για το Αλτσχάιμερ
H πρώτη θεραπεία του Αλτσχάιμερ που χορηγείται υποδόρια

Η ELPEN στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις

4/10/2021 8:48:17 μμ
Είναι ο επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ELPEN είναι επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece», που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετείχε και στα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2021» που πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη φορά με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, η ELPEN επιβράβευσε την νεοσύστατη επιχείρηση «Gizelis Robotics» για το σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αυτόνομου «made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™. Ειδικότερα, η εταιρεία παρείχε χρηματικό έπαθλο στη συγκεκριμένη start up, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της καινοτομίας. Με τεχνολογίες ξηράς εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, το Robotsafe™ κατασκευάστηκε για εταιρικούς χώρους, αποθήκες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η παράδοση του χρηματικού επάθλου έγινε από τον αντιπρόεδρο της ELPEN, Θ. Τρύφων, ο οποίος δήλωσε: «Επενδύοντας σε ετήσια βάση περισσότερο από το 10% του τζίρου της σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, η ELPEN δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός σε μια πρωτοβουλία που προάγει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας αποτελεί άλλωστε το σημαντικότερο εχέγγυο για την ανάδειξή της σε ένα παραγωγικό και ερευνητικό κόμβο για όλη την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η μέχρι σήμερα η λειτουργία του Elevate Greece έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας λίστας που αποτελείται από 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τον Οκτώβριο μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Ήταν ο Μεγάλος Χορηγός στο 3o Diversity in Business Conference 2021


Σχετικά άρθρα

Chiesi Hellas: Στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που έχει θεσπίσει η εταιρεία
Κ. Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή για τη χώρα η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων
12 Οκτωβρίου: Η ημέρα της γυναίκας φαρμακοποιού
Διοργανώνεται event στο Facebook group Pharmacist Moms
Tikun Europe: Δυναμική παρουσία σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα
Η παγκόσμια εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης ολοκληρώνει την παραγωγική της επένδυση στην Ελλάδα