Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η διγλωσσία εκθέτει την κυβέρνηση

12/11/2013 9:51:40 πμ
Αλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα λέει ο Γεωργιάδης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αλγεινή εικόνα εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση με δύο υπουργούς σε θέσεις κλειδιά να αυτοαναιρούνται για το από ποιους τομείς του δημόσιου τομέα θα προκύψουν οι νέες απολύσεις.


Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δηλώσει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να απολυθούν άλλοι 4.000 δημόσιο υπάλληλοι, και μάλιστα δεν αποκλείει αυτό το νέο πογκρόμ να αφορά και τους γιατρούς, ο ?δωνις Γεωργιάδης τον διαψεύδει.

Σε όλες τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διευκρινίζει πως σε αυτή τη φάση δεν θα γίνουν απολύσεις, «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για απομακρύνσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρύ διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο», διευκρινίζει.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε «μυστική συμφωνία» των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ αντί απολύσεων στην αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά τέτοια συμφωνία: «Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή να κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».

Αυτή η τακτική πάντως, της διγλωσσίας και των διαφορετικών προτάσεων, δεν τραυματίζει μόνο την συνολική εικόνα της κυβέρνησης. Έχει προκαλέσει έως και τώρα τη μήνη του ιατρικού κόσμου που βλέπει να ανοίγει πλέον η πόρτα της εξόδου από τους κρατικούς φορείς του δημοσίου.

Όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες προειδοποιούν με μαζικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση των απολύσεων .



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή