Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Bristol Myers Squibb: Σταματά τις δραστηριότητές της στον τομέα των ΜΗΣΥΦΑ
Το σκεύασμα Depon θα διατίθεται πλέον από τη ΒΙΑΝ στην Ελλάδα
Η Συμβολή των Φαρμακοποιών στο μετασχηματισμό της Παγκόσμιας Υγείας
Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει δύο επίκαιρες διαδικτυακές εκδηλώσεις

Η Δημόσια Υγεία αλλάζει

23/1/2020 4:28:52 μμ
Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότησή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην Υγεία ανακοίνωσε την Τρίτη 21/1 πως εισάγεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας, το οποίο θα οικοδομηθεί σε δύο βασικούς πυλώνες: α) στην πρόληψη και β) στο συντονισμό και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας βάζει σε προτεραιότητα τη μέριμνα για την πρόληψη, χαρακτηρίζοντάς τη επιτακτική ανάγκη, ενώ σημειώνει ότι ο κύριος όγκος των δαπανών διατίθεται στην περίθαλψη και θεραπεία στην Ελλάδα, αφήνοντας στην πρόληψη μόνο ένα απειροελάχιστο ποσοστό.

Σε αυτό το πλαίσιο θεσπίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ», το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν. Επιπλέον θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα Εθνικά προγράμματα:
  • Προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της σωματικής άσκησης
  • Αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ
  • Εμβολιασμοί
  • Συστηματικός προγεννητικός και περιγεννητικός έλεγχος
  • Ψυχοκοινωνική ένταξη και αποκατάσταση για άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα
  • Προσυμπτωματικός έλεγχος.
«Ξεκινάμε εδώ από τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες, χορηγώντας δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 39 ετών και πάνω, οριζόντια. Το πρόγραμμα αυτό αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνίδες», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η πολιτική του υπουργείου είναι να ακολουθήσει το πετυχημένο μοντέλο που ακολουθήθηκε για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, στοχεύοντας στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης αποτελούσε προεκλογική δέσμευση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει δύο επίκαιρες διαδικτυακές εκδηλώσεις