Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Celltrion στην Ελλάδα

19/4/2018 11:00:38 πμ
Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας και Νότιας Κορέας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε και του φαρμακευτικού κολοσσού της Νότιας Κορέας Celltrion, επισφραγίστηκε την Τετάρτη (18/04/2018).

Συγκεκριμένα, η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Celltrion στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα στην εταιρεία το οποίο στελεχώθηκε και με νέες προσλήψεις.


Πρόκειται για μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία, η οποία φέρει την προσωπική «σφραγίδα» του αντιπροέδρου και αν. διευθύνοντος συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς καθιστά την ελληνική εταιρεία εταίρο ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βιοομοειδών φαρμάκων του κόσμου.


Για την υπογραφή της συμφωνίας ήρθε στη χώρα μας ο συνιδρυτής και CEO της Celltrion, Seo Jung-Jin. Η Celltrion ιδρύθηκε το 2002 και εξειδικεύεται στον τομέα των βιοομοειδών φαρμάκων, διαθέτοντας στο portfolio της, μεταξύ άλλων, σκευάσματα για τον καρκίνο, τη γρίπη και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Με τις προοπτικές να είναι ιδιαιτέρως θετικές για τα βιοομοειδή φάρμακα στη Νότια Κορέα, η Celltrion σύντομα αναδείχθηκε σε πόλο έλξης επενδυτών.


Οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν το 2018 στο 1,5 δισ. δολάρια. Η πρόβλεψη είναι κατά 70% αυξημένη σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το νοτιοκορετατικό Τύπο. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Celltrion, οδήγησαν το Forbes να κατατάξει τον Seo Jung-Jin στη δεύτερη θέση με τους μεγιστάνες της Υγείας για το 2018, αποτιμώντας την καθαρή περιουσιακή του κατάσταση σε 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα επικεντρωθεί στην έρευνα για τη συμμόρφωση στην αγωγή






Σχετικά άρθρα

Karabinis Group SA: Σύσταση νέου εταιρικού σχήματος
Στόχος η ενιαία κατεύθυνση και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα
Στρατηγική σύμπραξη Δυναμικής Φαρμακαποθήκης με την Profarm
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΦΕΤ: Εδραιώνει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή
Συμμετέχοντας στην κορυφαία διεθνή έκθεση WHX Dubai
ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ολοκλήρωσε το 2025 με κερδοφορία
Και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τη διάθεση των ΦΥΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο